joi , 28 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Imunizare tipic mioritică: Amărăștenii amânați după Paște și cabinete cu circuit închis pentru “esențialiEi nu se joacă! Noi ne … relaxămSenatorul Titus Corlățean a denunțat în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei “sindromul puterii abDâmbovița: Rata de infectare cu COVID-19 scade spre 1 la miePietoni și bicicliști, sancționați în rând cu șoferii indisciplinațiReprezentanții Asociației Municipiilor au discutat despre finanțarea învățământului preuniversitar cu ministrul Criza coronavirus: Mai mult de 18000 de români infectați cu COVID-19 au decedat de la începutul pandemieiAproape 4000 de amenzi pentru încălcarea măsurilor de protecție sanitară, în numai 24 de oreCornel Ștefan, președinte Consiliu Județean:”Avem un program cu proiecte foarte importante pentru Dâmbovița și TSenatorul Titus Corlățean, reales vicepreședinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegProiect de 21 de milioane de lei pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public în TârgovișteNebunie pe Vlașca : Se tratează de COVID-19 cu antiparazitare pentru câini!Dâmbovița: Cinci comune fără niciun caz nou de infectare în ultimele 14 zileA plouat cu amenzi peste șoferii indisciplinațiPurtător de cuvânt PSD Dâmbovița:”Guvernul Țeparilor mai dă o țeapă!”Trei sferturi dintre șomerii dâmbovițeni sunt din categorii greu și foarte greu ocupabileDeputatul Radu Popa e hotărât să spună dâmbovițenilor cât îi costă “politica nepăsării”!Criza coronavirus:Numărul pacienților în stare gravă a trecut iar de 1000Târgoviște:Proiectul noului parc de la fosta UM Gară se apropie de finalizareŞase cincinale jumătate fără Ceauşescu
Home / ACTUALITATE / 1500 de sancțiuni … tardive

1500 de sancțiuni … tardive

După nenorocirea de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, unde au murit  arși  de vii mai mulți pacienți internați la Secția ATI, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a pornit un mega-control, cu scopul verificării autorizării și mai ales a stării fizice a instalațiilor din spitale. La  o lună de la începerea verificărilor, pe 17 noiembrie, printr-un comunicat se transmite că au fost sancționate nefuncționarea, neasigurarea mentenanței instalațiilor de detectie, semnalizare și avertizare a incendiilor ori neasigurarea echipării construcțiilor cu astfel de sisteme de protecție la incendiu, funcționarea fără deținerea autorizației de securitate la incendiu sau lipsa dotării, neasigurarea mentenanței ori nefuncționarea instalațiilor de hidranți. Cu precizarea că acestea reprezintă doar o parte dintre  neregulile descoperite în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din România. Pompierii au aplicat aproape 1.500 de sancțiuni și au dispus și mai multe măsuri pentru conformare, la verificări luând parte și reprezentanți  DSP și/sau ISCIR.

Este foarte grav că, la  292 de controale efectuate  la secțiile ATI  au fost descoperite 1.921 de nereguli în domeniul apărării împotriva incendiilor, 138 dintre acestea fiind remediate în timpul verificărilor, dar spunem noi că aproape  la fel de gravă este latura tardivă a acestor controale. Adică a fost nevoie să moară zece pacienți pentru ca anumite organe de control să catadixească să își facă datoria??? Nu cumva asemenea verificări trebuie făcute periodic și dacă da, cine îi sancționează pe inspectorii care nu și-au făcut datoria la timp? Nu cumva în titulatura unuia dintre departamentele IGSU se regăsesțe și termenul “PREVENIRE”?

Este încă un semnal în sensul că nici după tragedia de la Colectiv, nici după Piatra Neamț, nimeni n-a învățat nimic. Toți funcționarii statului rămân cu grija primordială de a se acoperi cu hârțoage și de a pasa răspunderea, perpetuând un sistem putred și ineficient. Apoi se merge în continuare pe principiul ”câinii latră caravan trece”. Oamenii uită și domnii inspectori nu mai sunt cu nimic deranjați, nici măcar de propria conștință, că au de suferit atâția oameni nevinovați din pricina unor neglijențe și slăbiciuni care au la origine corupția!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *