joi , 28 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Imunizare tipic mioritică: Amărăștenii amânați după Paște și cabinete cu circuit închis pentru “esențialiEi nu se joacă! Noi ne … relaxămSenatorul Titus Corlățean a denunțat în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei “sindromul puterii abDâmbovița: Rata de infectare cu COVID-19 scade spre 1 la miePietoni și bicicliști, sancționați în rând cu șoferii indisciplinațiReprezentanții Asociației Municipiilor au discutat despre finanțarea învățământului preuniversitar cu ministrul Criza coronavirus: Mai mult de 18000 de români infectați cu COVID-19 au decedat de la începutul pandemieiAproape 4000 de amenzi pentru încălcarea măsurilor de protecție sanitară, în numai 24 de oreCornel Ștefan, președinte Consiliu Județean:”Avem un program cu proiecte foarte importante pentru Dâmbovița și TSenatorul Titus Corlățean, reales vicepreședinte al Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru alegProiect de 21 de milioane de lei pentru modernizarea și eficientizarea iluminatului public în TârgovișteNebunie pe Vlașca : Se tratează de COVID-19 cu antiparazitare pentru câini!Dâmbovița: Cinci comune fără niciun caz nou de infectare în ultimele 14 zileA plouat cu amenzi peste șoferii indisciplinațiPurtător de cuvânt PSD Dâmbovița:”Guvernul Țeparilor mai dă o țeapă!”Trei sferturi dintre șomerii dâmbovițeni sunt din categorii greu și foarte greu ocupabileDeputatul Radu Popa e hotărât să spună dâmbovițenilor cât îi costă “politica nepăsării”!Criza coronavirus:Numărul pacienților în stare gravă a trecut iar de 1000Târgoviște:Proiectul noului parc de la fosta UM Gară se apropie de finalizareŞase cincinale jumătate fără Ceauşescu
Home / CELE MAI CITITE - SĂPTĂMÂNAL / Pregătitul ideilor în somn- un nou “brevet” înregistrat în Parlamentul României

Pregătitul ideilor în somn- un nou “brevet” înregistrat în Parlamentul României

Sculptorul Mircea Dăneasă, senator AUR de Suceava, a fost fotografiat și filmat  dormind în timpul primelor ședințe din mandat, în plenul Parlamentului. Cu seninătate, parlamentarul s-a lansat în niște explicații savante, într-o condamnabilă încercare de a prosti opinia publică: artistul – politician  nu dormea, ci  se afla într-o poziţie care îi stimula creativitatea. El a mai recunoscut și că nu poartă tot timpul masca de protecţie impotriva SARS-CoV-2, explicând și de ce.

„Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte <vishuddha chakra>. Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie.”

O explicație absolut halucinantă, fantasmagorică, prin care Dăneasă nu are cum să “șteargă” realitatea din fotografia  publicată inițial de StiriSuceava.net.  Se observă fără dubii că parlamentarul doarme dus: stă inert, cu ochii închişi, în timp ce masca din material plastic transparent îi era căzută și nu-i mai acoperea nici nasul şi nici gura. O poziție care, cu toată considerația pentru vârsta destul de înaintată, nu are nimic în comun cu meditatul, “pregătitul ideilor” ori “stimularea creativității”. Nu este cazul să ne închipuim cum i-ar sta unui angajat prins soilind, să ofere o asemenea explicație patronului, doar Mircea Dăneasă e ales al poporului, ajuns deasupra muritorilor de rând.

Trecând peste abracadabranta explicație (deși un individ cu bun simț ar fi recunoscut realitatea, nefiind nici primul și nici ultimul parlamentar surprins dormind), din  fotografia publicată se observă, cum spuneam mai devreme, și că scutul facial din material plastic transparent  era căzut și nu-i mai acoperea nici nasul şi nici gura.

Cu aceeași seninătate,Dăneasa a recunoscut că nu poartă tot timpul masca de protecţie impotriva SARS-CoV-2 şi a venit cu o altă explicație aiuristică:„Atât timp cât eu apreciez că în faţă, în spate, lateral, stânga, dreapta nu este risc să contaminez pe cineva sau să fiu contaminat, consider că purtarea măştii este o idioţenie.” Cu alte cuvinte, în opinia ăstuia toți cei care respectă legea, adică poartă mască atunci cănd se află în spații publice închise sau deschise, dar la oarecare distanță de alți indivizi, sunt niște idioți. Și ar mai fi ceva de spus aici: acel dispozitiv din material plastic nu are nimic în comun și nici nu îndeplinește funcțiile unei măști medicale. Cu alte cuvinte, Dăneasă, la fel ca șeful său de partid, care poartă același tip de “mască”, nu fac altceva decât să încalce normele sanitare, fapt pentru care ar  trebui sancționați.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *