sâmbătă , 10 aprilie 2021

CHINDIA,LA CEA MAI BUNĂ PERFORMANȚĂ DIN CEI 10 ANI DE EXISTENȚĂ !

A aparut capitolul 45 din cartea Fotbal sub Turnul Chindiei”,volumul al patrulea inititulat ,,Noua Chindie”. Echipa a terminat turul Ligii I pe pozitia a sasea,de play-off dupa evolutii peste asteptari in toamna anului 2020.Cateva fragmente din final de capitol despre performantele echipei.

,,Obtinusem 5 victorii,3 in deplasare la Botosani,Craiova si Voluntari si doar doua,,acasa” cu Dinamo si Medias,aveam 5 egaluri,3 in deplasare la Clinceni.CFR Cluj,Astra si numai 2 pe ,,teren propriu” cu Viitorul Constanta si FC Arges si inregistrasem 5 infrangeri,3 insuccese ca gazda cu Sibiu,FCSB si Sepsi si 2 in deplasare la Iasi si Arad.Aveam o echipa cu 4 noi titulari,Dani Popa,Capusa,Dulca si Iacob care s au alaturat lui Aioani,Pitian,Negut,Florea,Yameogo,Rata,Cornel Dinu si Dumitrascu.Au mai fost folositi Berisha,Martac,Fomba,Diaz, Ionita, Cherchez, Neicutescu,Dinu Moldovan,Costea.Atanase,Serban,Negrea,Liviu Mihai si Barbu, ultimii doi plecand de la echipa in timpul sezonului de toamna,pentru ca portarul Rares Popa,debutant in Liga I si Corbu sa nu joace niciun minut in tur.Aveam foarte putine goluri primite,12 si la fel de putine marcate,tot 12,dar devenisem macar foarte buni in aparare in conditiile in care golgeterul echipei,Daniel Constantin Florea avea doar 4 reusite.Obtinusem 20 de puncte si,excursionisti cu cortu-n spate de 18 luni eram pe locul 6,de play off!

Da,acesta era adevarul,de un an si jumatate de cand stadionul era in reconstructie eram tot timpul in deplasare,ba pe la Aninoasa la pregatire,ba la meciuri oficiale la Ploiesti si in Giurgiu.O adevarata echipa itineranta,singura grupare integral gloab trotter in Liga I,in conditiile in care doar sporadic Sibiul a mai evoluat la Medias,Clinceniul pe la Calarasi si FCSB la Pitesti.Noi am fost tot timpul in deplasare,la toate partidele disputate din vara anului 2018 pana in decembrie 2020 si era clar ca asa se va intimpla si in primavara anului 2021,de ziceai ca suntem echipa OJT sau BTT, celebrele Oficiul Judetean de Turism si Biroul de Turism pentru Tineret din vremea comunismului cand echipele si suporterii se plimbau si prin intermediul autocarelor celor doua institutii.

Asa era cu BTT in Targoviste prin anii 70-80,suporterii erau intr o deplasare permanenta dupa echipa de fotbal,pentru ca 2019-2020 insasi formatia de fotbal sa fie pe naveta chiar la meciurile de acasa,ba in orasul lui Nenea Iancu Caragiale pe stadionul Ilie Oana,ba in urbea vecina cu Ruse pe arena Marin Anastasovici.

Daca am fi jucat  Targoviste,chiar fara spectatori,sunt sigur ca mai adunam 5-6 puncte,de aici si oful jucatorilor, suporterilor, conducerilor tehnice si administrative pentru lipsa terenului propriu la meciurile de acasa.La inceput toata lumea a inteles, refacem arena ,,Eugen Popescu” in 6-9 luni,hai un an.Dar un an si jumatate? Sau doi ani? Trei ?!?

La sfarsitul turului 2020 se auzeau oftaturile iubitorilor de fotbal de sub Turnul Chindiei ramasi fara stadion,dar si strigatele lor de bucurie ca echipa reusise clasarea in primele sase fornatii din Liga I. Era un of de fericire,urmat de unul de necaz si iarasi unul de satisfactie,mult mai multa veselie decat suparare. Balada vesela si trista,copie dupa George Toparceanu…

Of,of,of,Chindia de play-off !”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *