joi , 21 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Pucioasa: Spectacol dedicat Unirii Principatelor RomâneDâmbovița: 60 de cazuri noi confirmate, rata de infectare rămâne 1,3 la mieTârgoviște: Puturoșilor care n-au ieșit la muncă le-a fost tăiat ajutorul social!Bărbat de 49 ani, reținut pentru violență în familie și distrugereȘcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” este gata să-și redeschidă porțileSe vede luminița de la capătul tunelului ?!Adrian Țuțuianu, Pro România, despre rezilierea contractului pentru DN 71:” E dramatic și înseamnă o amânare a AJOFM propune cinci cursuri de formare profesională cu începere în ianuarieCriza coronavirus: Rata de pozitivare scade sub 10%. Peste 1000 de pacienți internați la ATIMoment de bilanț la IJJ Dâmbovița: Peste 16.500 de misiuni executate de jandarmi în 2020Dâmbovița: Peste 16000 de cazuri de infectare cu coronavirus de la începutul pandemieiTupeu: Se plimba prin Dragomirești fără permis și cu mopedul furat din aceeași localitate!Președintele Consiliului Judeean, Corneliu Ștefan, a cerut ministrului Transporturilor să continue proiectul DN 71Rata șomajului în Dâmbovița stagnează la 3,24%Blocajul campaniei de vaccinare pe înțelesul tuturor…Titus Corlățean, despre Cabinetul Cîțu:”Un guvern de mincinoși!”Proiectul politic Pro România continuă, nu neapărat și fuziunea cu ALDEPercheziții în București, Dâmbovița și alte patru județe, la membrii unei grupări specializate accesarea frauduCriza coronavirus: A fost depășit pragul de 700000 de îmbolnăviri de la debutul pandemieiDezbatere dedicată Unirii Principatelor Române
Home / POLITIC / 10 ianuarie 2019- Borna de referință pentru primenirea și reformarea PSD Dâmbovița

10 ianuarie 2019- Borna de referință pentru primenirea și reformarea PSD Dâmbovița

Cu exact un an în urmă, pe  10 ianuarie 2019, actualul președinte Corneliu Ștefan a făcut mutarea decisivă, anunțându-și public decizia de a candida pentru șefia PSD Dâmbovița. Un gest așteptat cu mare nerăbdare de soldații credincioși ai partidului, sătui de afronturi  și umilințe ori să vadă cum munca lor politică de duce de râpă. Pe de o parte partidul suferise două înfrângeri usturătoare, la alegerile europarlamentare și prezidențiale, pe de alta, Organizația Dâmbovița fusese transformată într-un vehicul politic – după cum s-a confirmat  ulterior- numai bun să asigure căpătuirea unora care n-au făcut nimic pentru acest județ, fiind mult prea preocupați  de tranșarea puterii în interes personal. De democrația internă se alesese praful și cine îndrăznea să ridice glasul era tras  aproape imediat pe linie moartă. Au fost marginalizați în acea perioadă  oameni care au muncit din greu la ridicarea PSD Dâmbovița printre cele performante organizații din țară, pentru că nimic nu conta în afară de voința fostei președinte Rovana Plumb , permanent  flancată de camarila  împănată cu rude și  yesmani. Și trebuie amintit aici semnalul de decență și verticalitate dat anterior de Corneliu Ștefan, pe atunci deputat, care a refuzat să fie părtaș la compromisuri și a demisionat din a doua funcție ca importanță în organizație. Un prim mesaj politic, extrem de curajos, care a coagulat tinerii reformiști din partid dar și personalități cu ștate vechi , sătui să li se bage pumnul pe gură… PSD Dâmbovița ajunsese mai ceva decât un butoi cu pulbere și iarăși trebuie remarcate flerul și decența actualului lider, care a avut răbdare să treacă Sărbătorile, să se mai liniștească și apele la București, pentru a lua taurul de coarne. A urmat victoria zdrobitoare din primele alegeri cu adevărat libere din PSD Dâmbovița, în care s-au confruntat două echipe – un exemplu bun și sănătos pentru orice partid politic. O victorie pregătită de Cornel Ștefan și echipa  animată de lideri politici unul și unul- parlamentari, primari, consilieri, a cărei valoare a dus la reformarea PSD Dâmbovița și  promovarea cu  brio a celor două examene de maturitate, vorbind aici de alegerile locale și cele parlamentare, câștigate cu scoruri greu de anticipat dată fiind conjunctura politică. Posibile însă pentru că dâmbovițenii  au perceput schimbarea și au ales în consecință.  Despre momentul de cotitură care a stat la temelia primenirii și reapropierii de oameni a PSD Dâmbovița, președintele Cornel Ștefan a declarat:

Astăzi, se împlinește un an de când mi-am anunțat candidatura pentru președinția PSD Dâmboviţa. Era nevoie, la acel moment, de un suflu nou, dar mai ales de restabilirea democrației interne și a echilibrului într-o organizaţie tot mai divizată.

Pentru PSD DÂMBOVIŢA era momentul propice în care un restart era mai mult decât necesar.Oricare altă variantă decât cea care avea să ducă la schimbarea mentalității ar fi însemnat, pentru social-democrația dâmbovițeană, încremenirea într-un moment care nu mai avea nicio legătură cu ceea își doreau dâmbovițenii, ar fi fost un regres față de ceea ce înseamnă PSD.

A fost pentru prima dată când, în competiția internă a PSD DÂMBOVIȚA, erau înscrise două echipe, fiecare având planurile ei în ceea ce privește viitorul social-democrației dâmboviţene. 

Nu am fost singur în lupta pentru readucerea organizației pe drumul cel bun. Am avut alături o echipă formidabilă de parlamentari, primari, consilieri locali și județeni.

Taurul a fost luat de coarne și s-a dovedit că a fost cel mai bun lucru pentru oameni. Atât pentru PSD DÂMBOVIŢA, cât și pentru cei care și-au pus speranța în noi.

Momentul ianuarie 2020 este o obligație pe care alături de senatorul Titus Corlăţean, primarul municipiului Târgovişte, Daniel Cristian Stan, ne-am asumat-o față de oamenii acestui județ. 

Nu doar că suntem pe drumul cel bun, dar am câștigat și tot ceea ce se poate câștiga în luptele electorale în 2020.

Împreună pentru Dâmbovița! 

Timpul Masurat în Fapte!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *