joi , 21 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Dâmbovița: 60 de cazuri noi confirmate, rata de infectare rămâne 1,3 la mieTârgoviște: Puturoșilor care n-au ieșit la muncă le-a fost tăiat ajutorul social!Bărbat de 49 ani, reținut pentru violență în familie și distrugereȘcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” este gata să-și redeschidă porțileSe vede luminița de la capătul tunelului ?!Adrian Țuțuianu, Pro România, despre rezilierea contractului pentru DN 71:” E dramatic și înseamnă o amânare a AJOFM propune cinci cursuri de formare profesională cu începere în ianuarieCriza coronavirus: Rata de pozitivare scade sub 10%. Peste 1000 de pacienți internați la ATIMoment de bilanț la IJJ Dâmbovița: Peste 16.500 de misiuni executate de jandarmi în 2020Dâmbovița: Peste 16000 de cazuri de infectare cu coronavirus de la începutul pandemieiTupeu: Se plimba prin Dragomirești fără permis și cu mopedul furat din aceeași localitate!Președintele Consiliului Judeean, Corneliu Ștefan, a cerut ministrului Transporturilor să continue proiectul DN 71Rata șomajului în Dâmbovița stagnează la 3,24%Blocajul campaniei de vaccinare pe înțelesul tuturor…Titus Corlățean, despre Cabinetul Cîțu:”Un guvern de mincinoși!”Proiectul politic Pro România continuă, nu neapărat și fuziunea cu ALDEPercheziții în București, Dâmbovița și alte patru județe, la membrii unei grupări specializate accesarea frauduCriza coronavirus: A fost depășit pragul de 700000 de îmbolnăviri de la debutul pandemieiDezbatere dedicată Unirii Principatelor RomâneSpectacol Folcloric dedicat Unirii Principatelor
Home / ADMINISTRAȚIE / Târgoviște: Municipalitatea are anul acesta un buget de investiții de 800 milioane de lei

Târgoviște: Municipalitatea are anul acesta un buget de investiții de 800 milioane de lei

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a trecut în revistă cele mai importante proiecte de investiții pe care administrația publică locală și le-a propus pentru acest an. În cadrul unei conferințe de presă la care i-a avut alături pe administratorul public Gabriel Boriga și pe cei doi viceprimari- Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, edilul a precizat că bugetul de investiții pe 2021 depășește suma totală de 800 de milioane de lei, din care mai mult de jumătate reprezintă fonduri europene atrase pe mai multe axe de dezvoltare.

Dintre proiectele cele mai consistente, primarul Cristian Stan a nominalizat realizarea celui mai mare parc de agrement din ultimii 50 de ani, în vecinătatea Complexului de Natație, cu o valoare de 11 milioane de lei. A fost finalizată licitația pentru proiectul de reabilitare a transportului public, pe componenta de infrastructură. Suma totală este de 122 milioane de lei și proiectul include reabilitarea coridoarelor de transport, a stațiilor de traseu, construirea unui depou și a două autogări de capăt. Dacă nu vor vor fi contestații, contractul de lucrări ar putea fi semnat în cursul săptămânii viitoare. Urmează livrarea, în două tranșe, a autobuzelor Mercedes Citaro Hybrid. Un proiect care va schimba considerabil aspectul urbanistic vizează reabilitarea și modernizarea iluminatului public- valoare 21 milioane de lei. Șapte milioane de euro vor fi atrase prin GAL Târgoviștea Egalității de Șanse și sunt foarte numeroase proiectele de reabilitare și extindere a infrastructurii de educație. A vorbit primarul Cristian Stan despre școlile Mihai Viteazul și Matei Basarab- proiecte a căror valoare însumată depășește 40 de milioane de lei, dar și despre numeroasele investiții de la creșe și grădinițe.

Există însă și mari motive de îngrijorare pentru că, a explicat edilul, derularea proiectelor depinde foarte mult de Legea Bugetului de Stat pe 2021. Edilul s-a declarat însă sceptic având în vedere experiența de anul trecut, când pentru Târgoviște n-a fost nicio rectificare bugetară pozitivă, dimpotrivă, la una dintre rectificări municipalității i-a fost chiar retrasă o sumă importantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *