joi , 21 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Pucioasa: Spectacol dedicat Unirii Principatelor RomâneDâmbovița: 60 de cazuri noi confirmate, rata de infectare rămâne 1,3 la mieTârgoviște: Puturoșilor care n-au ieșit la muncă le-a fost tăiat ajutorul social!Bărbat de 49 ani, reținut pentru violență în familie și distrugereȘcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” este gata să-și redeschidă porțileSe vede luminița de la capătul tunelului ?!Adrian Țuțuianu, Pro România, despre rezilierea contractului pentru DN 71:” E dramatic și înseamnă o amânare a AJOFM propune cinci cursuri de formare profesională cu începere în ianuarieCriza coronavirus: Rata de pozitivare scade sub 10%. Peste 1000 de pacienți internați la ATIMoment de bilanț la IJJ Dâmbovița: Peste 16.500 de misiuni executate de jandarmi în 2020Dâmbovița: Peste 16000 de cazuri de infectare cu coronavirus de la începutul pandemieiTupeu: Se plimba prin Dragomirești fără permis și cu mopedul furat din aceeași localitate!Președintele Consiliului Judeean, Corneliu Ștefan, a cerut ministrului Transporturilor să continue proiectul DN 71Rata șomajului în Dâmbovița stagnează la 3,24%Blocajul campaniei de vaccinare pe înțelesul tuturor…Titus Corlățean, despre Cabinetul Cîțu:”Un guvern de mincinoși!”Proiectul politic Pro România continuă, nu neapărat și fuziunea cu ALDEPercheziții în București, Dâmbovița și alte patru județe, la membrii unei grupări specializate accesarea frauduCriza coronavirus: A fost depășit pragul de 700000 de îmbolnăviri de la debutul pandemieiDezbatere dedicată Unirii Principatelor Române
Home / CULTURĂ / Teaturul “Tony Bulandra” se redeschide de Ziua lui Eminescu

Teaturul “Tony Bulandra” se redeschide de Ziua lui Eminescu

Scăderea ratei de incidență a numărului de infectări cu COVID-19 sub 3 la mie, implicit ieșirea Municipiului Târgoviște din așa-numitul “scenariu roși”  permite redeschiderea instituțiilor de cultură și a sălilor de spectacol pentru public. Rămân însă obligatorii regulile de distanțare fizică și sanitare  și nu poate fi depășită o treime din capacitatea maximă. Este totuși o schimbare de bun augur și cu atât mai salutară este decizia conducerii Teatrului Municipal “Tony Bulandra” de a oferi târgoviștenilor o deschidere a stagiunii cu totul deosebită.

După aproape un an, teatrul târgoviștean își redeschide porțile vineri, pe 15 ianuarie, de  ziua lui Mihai Eminescu , marcată ca  Ziua Culturii Naționale. Firesc, momentele culturale susținute  de actori  vor fi închinate memoriei   poetului nepereche , fiind  pregătită o serie de surprise. Suita de activități se va desfășura nu doar în incinta instituției teatrale, ci și pe străzile și în parcurile municipiului. Artiștii  vor purta costume deosebite, vor merge pe străzile Târgoviștei și  vor recita trecătorilor, într-un mod cu totul inedit, poeme eminesciene.

„La ora actuală, s-a dat drumul la teatre și restaurante în proporție de 30% din capacitate. Deschidem teatrul în data de 15 ianuarie, de ziua lui Mihai Eminescu, așa cum o facem de când s-a deschis acest teatru. Această zi este una importantă pentru noi și așa trebuie să fie pentru fiecare român.

Din ziua în care vom deschide teatrul, vom face două lucruri. În primul rând, toți actorii teatrului vor fi costumați adecvat și vor avea niște trompete sau tromboane, vor merge pe străzi și celor pe care îi întâlnesc în orașul Târgoviște, prin centrul vechi, prin parcuri, prin magazine, pe oriunde îi întâlnesc, le vor șopti la ureche versuri de-ale lui Eminescu. Aceste trompete au fost făcute de o lungime de doi metri, deci distanțarea va fi respectată.

Cei de la Ministerul Culturii ne-au comunicat să proiectăm portretul lui Eminescu pe clădire, să ținem speech-uri, dar cred că prin această acțiunea a noastră îi vom emoționa mai tare pe iubitorii de cultură.

Seara, am invitat-o pe colega mea de școală, Maia Morgenstern, dar nu să recite neapărat din Eminescu, ci să facă o lectură din Cezara, proză a lui Eminescu, care este mai puțin citită și este foarte teatrală. Maia Morgenstern va fi însoțită de colegul său, Marius Bodochi”, a spus managerul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, MC Ranin.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *