joi , 21 ianuarie 2021
STIRI PE SCURT
Dâmbovița: 60 de cazuri noi confirmate, rata de infectare rămâne 1,3 la mieTârgoviște: Puturoșilor care n-au ieșit la muncă le-a fost tăiat ajutorul social!Bărbat de 49 ani, reținut pentru violență în familie și distrugereȘcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” este gata să-și redeschidă porțileSe vede luminița de la capătul tunelului ?!Adrian Țuțuianu, Pro România, despre rezilierea contractului pentru DN 71:” E dramatic și înseamnă o amânare a AJOFM propune cinci cursuri de formare profesională cu începere în ianuarieCriza coronavirus: Rata de pozitivare scade sub 10%. Peste 1000 de pacienți internați la ATIMoment de bilanț la IJJ Dâmbovița: Peste 16.500 de misiuni executate de jandarmi în 2020Dâmbovița: Peste 16000 de cazuri de infectare cu coronavirus de la începutul pandemieiTupeu: Se plimba prin Dragomirești fără permis și cu mopedul furat din aceeași localitate!Președintele Consiliului Judeean, Corneliu Ștefan, a cerut ministrului Transporturilor să continue proiectul DN 71Rata șomajului în Dâmbovița stagnează la 3,24%Blocajul campaniei de vaccinare pe înțelesul tuturor…Titus Corlățean, despre Cabinetul Cîțu:”Un guvern de mincinoși!”Proiectul politic Pro România continuă, nu neapărat și fuziunea cu ALDEPercheziții în București, Dâmbovița și alte patru județe, la membrii unei grupări specializate accesarea frauduCriza coronavirus: A fost depășit pragul de 700000 de îmbolnăviri de la debutul pandemieiDezbatere dedicată Unirii Principatelor RomâneSpectacol Folcloric dedicat Unirii Principatelor
Home / ADMINISTRAȚIE / Primarul Cristian Stan despre subordonarea Poliției Locale: Unii cu plata, alții cu comanda!

Primarul Cristian Stan despre subordonarea Poliției Locale: Unii cu plata, alții cu comanda!

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a criticat dur programul de guvernare, apreciind că este nerealist și imposibil de realizat. Dincolo de promisiunile înșirate pe hârtie, edilul a abordat, punctual, acea dispoziție din program prin care  structurile de Poliție Locală vor fi la dispoziția Ministerului de Interne, integrate în MAI, dar finanțate de la bugetele locale. A amintit aici primarul Cristian Stan că  în luna martie se împlinește un an de când Poliția locală nu mai este subordonată primăriei  dar angajații sunt plătiți tot de către administrațiile locale, care suportă și celelalte cheltuieli de funcționare :

„O dispoziție din Programul de Guvernare prin care din nou administrațiile locale sunt supuse unei sarcini financiare în beneficiul administrației centrale. Atenție! Cadrul legal care guvernează Poliția Locală va fi refăcut pentru a contribui la profesionalizarea acestui corp, integrat în MAI, care va fi în continuare finanțat de către autoritățile publice locale. Mulțumim frumos! Adică vom plăti o structură, nu noi, cetățenii acestui oraș, cetățenii din toate localitățile unde există Poliție Locală, vom plăti o structură care nu va fi la dispoziția comunității locale, ci la dispoziția Ministerului Interne. Păi credeți că va mai rămâne vreo Poliție Locală organizată pe undeva? Cum credeți că ne va obliga să le și ținem.

În orice caz, în martie, se împlinește un an de când Poliția Locală nu mai este subordonată Primăriei Târgoviște, dar plătită numai de Primăria Târgoviște. Deci din martie 2020, Poliția Locală este în coordonarea operativă a Ministerului de Interne pe ceea ce înseamnă starea de urgență, starea de alertă, care nu s-au terminat. Am înțeles situația, dar a face din asta o chestiune permanentă mi se pare inadmisibil. Atâta timp cât comunitatea locală plătește salarii, plătește dotarea, asigură condițiile de existență a Poliției Locale, este normal ca tot comunitatea locală să dispună și cu privire la atribuțiile pe care le are această structură.

Orice altă ipoteză este de natură să schimbe total scopul pentru care a fost înființată Poliția Locală și anume o Poliție care să fie la dispoziția comunității locale cu anumite atribuții strict în legătură cu cetățeanul și cu drepturile și interesele legitime ale cetățeanului. Nu am nimic cu Ministerul de Interne, dar dacă actualul Guvern intenționează să înființeze structuri, să le și plătească. Și nu este numai poziția mea”, a declarat pe acest subiect.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *