sâmbătă , 10 aprilie 2021

Puterea exemplului: Președintele Crucii Roșii Dâmbovița, Părintele Vicar Ionuț Ghibanu, s-a vaccinat împotriva COVID-19

Tot mai multe personalități publice, oameni care se bucură de notorietate și respect din partea comunității, aleg să se vaccineze împotriva noului coronavirus, fără să facă din asta un secret. Și nu este rău deloc,  dimpotrivă! Sunt exemple de urmat pentru ceilalți iar gestul lor are un rol important în efortul general de a convinge cât mai mulți cetățeni că vaccinarea reprezintă singura cale eficientă de a se pune capăt pandemiei. Un asemenea exemplu este  președintele Crucii Roșii Dâmbovița, Părintele Vicar Ionuț Ghibanu, care, imediat după imunizare a declarat:

DA! M-AM VACCINAT! În calitate de președinte al Societății Naționale de Cruce Roșie, Filiala Dâmbovița, am avut dreptul legal de a mă vaccina și nu am ezitat!

Așa cum știm, s-au depus eforturi deosebite pentru ca într-un termen atât de scurt să apară un vaccin care să ne readucă la viața normală de dinainte de pandemia cu noul coronavirus.

Astăzi, sunt păreri diferite cu privire la vaccinare, unii fiind pro și alții contra. De aceea, cred că fiecare trebuie să ia decizia de a se vaccina sau nu, conform propriilor convingeri bazate pe informațiile primite din partea celor care sunt autorizați să le dea, deci, doar din surse sigure, pentru a nu cădea victime dezinformărilor.

Eu am citit cu multă atenție broșura intitulată „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură!” primită prin intermediul Patriarhiei Române și am decis să mă vaccinez.

Am văzut și punctul de vedere al unor Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, al unor profesori de teologie sau mari duhovnici și am reținut că: „și vaccinurile sunt în mâna lui Dumnezeu”, sau că „indiferent dacă alegem să ne vaccinăm sau nu, trebuie să ne iubim unii pe alții și să ne respectăm“,  ori că „cei care se vaccinează să nu se învrăjbească cu ceilalți și invers“ etc. și, de aceea, vă rog să nu-i judecați pe unii sau pe alții.

În final, îmi exprim recunoștința pentru medicii care sunt în prima linie și care fac eforturi deosebite încă de la începutul pandemiei cu COVID-19.

Cu Dumnezeu înainte!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *