Dacă predecesorii săi în funcție ne-au familiarizat cu amânările de tot felul și inauguratul de crâmpeie de șosele de centură ori de autostrăzi, noul (încă) ministru al Transporturilor, useristul Cătălin Drulă pare, cel puțin la nivel declarativ, pus pe fapte mari. Ca dovadă, s-a și întâlnit, la nici o săptămână după sărbători, cu cei mai importanți dintre proiectanții care întocmesc documentațiile tehnice pentru obiective mari de infrastructură rutieră. O întâlnire online, bineînțeles, organizată de CNAIR , după care șeful de la Transporturi a venit cu o primă constatare.
Anume că nu este normal ca statul să lanseze tot felul de proceduri de achiziție publică , dintre care cele mai multe se împotmolesc pe “traseu” iar rezultatele să lipsească cu desăvârșire. De acord, nu este normal că proiectul se blochează la jumătate sau nu se poate finaliza , dar nu trebuie să ajungi ministrul Transporturilor ca să “descoperi” așa ceva în țara tuturor posibilităților ! Ca dâmbovițeni suntem pățiți și nici nu mai știm de câte ori a fost scos la licitație și apoi dat jos de pe platforma de achiziții publice proiectul de lărgire și modernizare a DN 71 Bâldana- Târgoviște – Sinaia. Nu mai știe nimeni nici câte sute de clarificări au fost solicitate de constructori ! De ce? Pentru că studiile de fezabilitate au fost prost întocmite și nici proiectarea n-a fost strălucită.
Și acum , în miez de iarnă, când nu se lucrează, vine Cătălin Drulă și spune că „e bine să avem mai multă onestitate în această relație, din partea ambilor parteneri: stat și privat. Nu cred că trebuie să ne comportăm niciunii dintre noi ca stăpânii celorlalți”.
Nu e rău că a cerut determinare și profesionalism dar și mai multă onestitate în relația din partea ambilor parteneri: stat și privat. Am fi așteptat însă cu totul și cu totul altceva de la unul dintre cei mai vocali reprezentanți ai Asociației ProInfrastructura, aflat acum la al doilea mandat de parlamentar și uns ministru într-un domeniu vital. Și nu vorbim aici de tăiatul otova în carne vie dar mafia din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere trebuie destructurată la fel ca oricare altă grupare infracțională. Cu asta ar trebui să înceapă Cătălin Drulă: cu identificarea șpăgarilor și incompetenților vinovați de tot calvarul pe care suntem obligați să-l îndurăm pe șosele , îndepărtarea lor și înlocuirea cu profesioniști adevărați. Pentru că nu vom avea drumuri cum vedem pe la alții, atâta timp cât nu se face curățenie generală la această companie mamut și nu sunt trași la răspundere toți paraziții care au acceptat documentații tehnice greșite ori incomplete și mai ales au aprobat plățile pentru așa maculatură!
P.S. Nici nu s-au stins bine “ecourile” dialogului ministrului Drulă cu proiectanți și mahări din mafia drumurilor , că CNAIR a anunțat rezilierea contractului de lucrări pentru lărgirea la patru benzi a DN 71 Bâldana- Târgoviște. Poate să fi fost pură întâmplare dar este știut că nu o dată Cătălin Drulă a dezaprobat proiectele de lărgire la patru benzi a drumurilor naționale pe sectoarele intravilane, susținând că este preferabilă ocolirea localităților. Iar ca să nu mai fie dubii, Drulă însuși a confirmat că nu este de acord cu asemenea investiții “de anii ‘50” aducând în discuție un drum pe care l-a numit Valahia Expres, care nu este la această dată decât o dungă între Târgoviște și București, trasă cu marker-ul pe hartă. Asta ca să nu cumva să ne plângem prea tare că ne-a condamnat practic județul la izolare și regres economic!
despre garanția de 59 de milioane de lei pe care titularul lucrării – Aqua Parc – trebuia să o depună pînă la 7 ian a.c., conf contract, … mormînt!
că este firmă dovedită a PSD-ului, specializată în acapararea unor astfel de lucrări babane, iar responsabilitate canci!
adrian, înainte de a scrie asemenea articole/postări cu dedicație (a propos: cît mai e piața?), gîndește-te că sînt mulți care se informează din diverse surse media, te judecă și te faci de rîs.
capisci?
La valorile actuale de trafic și câți derbedei sunt la volan, DN 71 o să ajungă, dacă nu a ajuns deja, la fel de periculos ca DN 7, între Pitești și Sibiu, și Drumul Morții, de taie Moldova pe lung. Cât despre viziunea lui Drulă, și Ceaușescu vorbea de un drum nou spre București, care ar fi trecut printre Bolovani și Cornățelu… Sincer, nu exclud posibilitatea de a ajunge mai repede la București pe viitorul drum express Găești-Târgoviște- Brazi și mai departe pe A3. Asta peste vreo zece ani, se-nțelege.