sâmbătă , 27 februarie 2021
STIRI PE SCURT
La Târgoviște rata de infectare a urcat la 2,31 la mie!Indivizi bănuiți de furt calificat și tâlhărie calificată, reținuți de polițiștii din MoreniTitus Corlățean:”Cinismul guvernanților și disprețul pentru cetățeni a atins cote de neimaginat!”Arest preventiv pentru doi indivizi bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiSindicaliști de la COS și reprezentanți ai PNL Târgoviște au desfășurat un protest comun, pe DN 71DSP Dâmbovița- stoc disponibil de peste 17250 de doze de vaccin antigripalCriza Coronavirus: Aproape 4000 de cazuri noi confirmate în ultimul intervalBugetul pe 2021- o formă de discriminare pentru Dâmbovița și dâmbovițeniFetiță de 11 ani spulberată de un TIR, la RăcariDoreii de la Drumuri Naționale sparg tiparele: Au “reabilitat” podul provizoriu de la Pucioasa!!!Senatorul Titus Corlățean, ghid la Palatul Parlamentului pentru Gheorghe Hagi și ambasadorul JaponieiSituația rămâne critică la Pucheni! La Târgoviște rata de infectare a depășit 2 la mie!Găești:Peste 20 de persoane evacuate din cauza recordului defect la o butelie cu butanMoreni:Amenzi pentru persoanele surprinse fără mască medicală în proximitatea școlilorTârgoviște:A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea transportului publicDonație consistentă a Nuclearelectrica pentru Spitalul de Urgență TârgovișteAproape 4000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 985 pacienți în stare geavă la Terapie IntensivăTrecutul militar din perspectiva vieții de familie- Expoziție inedită la Muzeul de Istorie60 de tineri dâmbovițeni înscriși până acum la școlile de subofițeri jandarmiDacia-Renault, donație pentru copiii cu posibilități materiale reduse
Home / POLITIC / Lider PSD Dâmbovița:”Executivul este incapabil să gestioneze pandemia și vaccinarea oamenilor.”

Lider PSD Dâmbovița:”Executivul este incapabil să gestioneze pandemia și vaccinarea oamenilor.”

Președintele PSD Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a criticat dur guvernul liberal, pe care l-a acuzat de incapacitatea de a  gestiona eficient  pandemia de coronavirus și, mai nou, de a organiza și derula eficient campania de imunizare. A amintit aici liderul social-democrat că  platforma de programare pentru vaccin este  mai mult blocată decât funcțională, și că  cele mai mari  responsabilități au fost transferate autorităților locale și județene. Departe de a se feri de responsabilități, dimpotrivă,  președintele Consiliului Județean Dâmbovița a promovat investiții de  peste 1 milion de lei în achiziționarea de containere moderne, încălzite,  puse la dispoziția pacienților unităților spitalicești din județ. Ansamblurile modulare care au înlocuit corturile sunt utilizate pentru triajul pacienților suspecți de Covid, fie vor putea servi ca centre de vaccinare.

„Obiectivul meu principal de când sunt președinte al Consiliului Județean Dâmbovițean este acela de a investi cât mai mult în sănătatea dâmbovițenilor și în spitalele de pe raza județului, indiferent în subordinea cui se află. Nu am ținut cont dacă se află în subordinea Consiliului Județean sau în subordinea primăriilor din județ. Observăm astăzi același Guvern PNL, pentru că cei din Partidul Național Liberal nu trebuie să se ascundă sub umbrela USR, minte în fiecare zi, minte dâmbovițenii și, mai grav, nu ne ajută cu absolut nimic. Se confirmă încă o dată că actualul Executiv este incapabil să gestioneze pandemia și nu poate gestiona nici vaccinarea oamenilor. Este un haos generalizat, platforma nu funcționează sau când funcționează are eroare foarte mare, dozele de vaccin sunt distribuite neuniform în teritoriu sau, mai grav, sunt insuficiente. Nu sunt alocate sumele necesare pentru dotarea centrelor de vaccinare, iar primarii trebuie să devină specialiști și în această perioadă și să dea consultanță medicilor sau angajaților care vor să facă parte din aceste centre de vaccinare. De la guvern nu avem nici măcar sfaturi, iar soluțiile trebuie găsite local.

În ceea ce privește administrația locală și administrația județeană pot să vă spun că am făcut tot ceea ce stă în puterea Consiliului Județean Dâmbovița. Avem un centru de vaccinare la Târgoviște, în subordinea CJD și a Spitalului Județean Târgoviște. Spun cu mândrie că este cel mai modern Centru de vaccinare din România și este singurul care funcționează în Târgoviște. Capacitatea de vaccinare a acestui Centru este de 180 de persoane pe zi.” Nu în ultimul rând trebuie spus că președintele Corneliu Ștefan s-a oferit să pună gratuit la dispoziția autorităților sediul PSD Băleni, o clădire bine dotată, pentru a funcționa ca centru de vaccinare pe perioada campaniei de imunizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *