sâmbătă , 27 februarie 2021
STIRI PE SCURT
La Târgoviște rata de infectare a urcat la 2,31 la mie!Indivizi bănuiți de furt calificat și tâlhărie calificată, reținuți de polițiștii din MoreniTitus Corlățean:”Cinismul guvernanților și disprețul pentru cetățeni a atins cote de neimaginat!”Arest preventiv pentru doi indivizi bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiSindicaliști de la COS și reprezentanți ai PNL Târgoviște au desfășurat un protest comun, pe DN 71DSP Dâmbovița- stoc disponibil de peste 17250 de doze de vaccin antigripalCriza Coronavirus: Aproape 4000 de cazuri noi confirmate în ultimul intervalBugetul pe 2021- o formă de discriminare pentru Dâmbovița și dâmbovițeniFetiță de 11 ani spulberată de un TIR, la RăcariDoreii de la Drumuri Naționale sparg tiparele: Au “reabilitat” podul provizoriu de la Pucioasa!!!Senatorul Titus Corlățean, ghid la Palatul Parlamentului pentru Gheorghe Hagi și ambasadorul JaponieiSituația rămâne critică la Pucheni! La Târgoviște rata de infectare a depășit 2 la mie!Găești:Peste 20 de persoane evacuate din cauza recordului defect la o butelie cu butanMoreni:Amenzi pentru persoanele surprinse fără mască medicală în proximitatea școlilorTârgoviște:A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea transportului publicDonație consistentă a Nuclearelectrica pentru Spitalul de Urgență TârgovișteAproape 4000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 985 pacienți în stare geavă la Terapie IntensivăTrecutul militar din perspectiva vieții de familie- Expoziție inedită la Muzeul de Istorie60 de tineri dâmbovițeni înscriși până acum la școlile de subofițeri jandarmiDacia-Renault, donație pentru copiii cu posibilități materiale reduse
Home / INFO NAȚIONAL / Blocajul campaniei de vaccinare pe înțelesul tuturor…

Blocajul campaniei de vaccinare pe înțelesul tuturor…

“Problema în acest moment nu sunt cei care nu vor să se vaccineze, sau diferitele teorii ale conspirației, ci problema cu care se confruntă o lume întreagă – insuficiența cantității de vaccinuri. Singurul motiv pentru care noi, aici, în România, avem acces la vaccinuri este apartenența noastră la Uniunea Europeană”, declara recent ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și acest neplăcut adevăr s-a confirmat cu mult mai devreme decât s-ar fi așteptat. Ca dovadă întreruperea temporară- fără nicio explicație publică- a efectuării programărilor persoanelor din categoriile incluse în etapa a doua.

În cifre, în țară funcționează  299 de centre,  cu 487 de puncte de vaccinare , după cum  a anunțat marți Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei. Tipic pentru spațiul mioritic, în timp ce acesta   explica și cum se pot programa la vaccinare bolnavii cronici cărora nu li se permite înscrierea prin platforma online, deoarece, în mod inexplicabil, nu figurează în baza de date, operatorii call-center-ului explicau la rândul lor solicitanților că nu se mai fac programări pentru că, momentan, nu mai sunt doze de vaccin suficiente. Consecința faptului că , în România, s- a trecut rapid de la scepticism la buluceala la imunizare, ceea ce nu este rău deloc. Rămân ca de obicei codașe “autoritățile”, mereu luate prin surprindere, sau, cum s-ar spune mai plastic “prinse cu izmenele -n vine”!

Ca să revenim la cifre, peste 250 de mii de români s-au vaccinat până acum împotriva COVID-19, de la startul campaniei, iar până în acest moment s-au întregistrat în jur de 850 de reacții adverse comune și minore. Alte  340.573 de persoane s-au programat până acum pentru vaccinare. Cele mai multe fiind persoane peste 65 de ani – 51%, urmate de personalul din domenii esențiale – 26% și de persoane cu boli cronice cu vârsta sub 65 de ani – 23%.

Și cât timp platforma online dă rateuri și e mai tot timpul blocată, iar programările telefonice au fost suspendate pe șest, ni se tot dau asigurări că România are contractate suficiente doze de vaccin, iar începând cu trimestrul al doilea al acestui an, numărul de doze livrate va crește semnificativ. Că până în luna septembrie, România are contractate doze  suficiente pentru 10 milioane de persoane ori că  până la finele anului, peste 23 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, de la cele două companii care livrează vaccin în țările Uniunii Europene – Pfizer-BioNTech și Moderna, vor ajunge la noi în țară.

În ceea ce privește urgența, adică primul trimestru al anului 2021, oficialii spun că România va primi puțin peste 400 de mii de doze de la Moderna, cu livrări la două săptămâni, iar dozele de la Pfizer vor continua să vină săptămânal, până la un total de  2,5 milioane de doze la 31 martie. Și toate astea sunt posibile, cum spunea același ministru al Sănătății, pentru că România este stat membru UE. Altfel cine știe când am fi avut acces la vaccinuri, cu niște conducători care -și dau cu stângul în dreptul și după ce li s-a pus aproape totul pe tavă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *