sâmbătă , 27 februarie 2021
STIRI PE SCURT
La Târgoviște rata de infectare a urcat la 2,31 la mie!Indivizi bănuiți de furt calificat și tâlhărie calificată, reținuți de polițiștii din MoreniTitus Corlățean:”Cinismul guvernanților și disprețul pentru cetățeni a atins cote de neimaginat!”Arest preventiv pentru doi indivizi bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiSindicaliști de la COS și reprezentanți ai PNL Târgoviște au desfășurat un protest comun, pe DN 71DSP Dâmbovița- stoc disponibil de peste 17250 de doze de vaccin antigripalCriza Coronavirus: Aproape 4000 de cazuri noi confirmate în ultimul intervalBugetul pe 2021- o formă de discriminare pentru Dâmbovița și dâmbovițeniFetiță de 11 ani spulberată de un TIR, la RăcariDoreii de la Drumuri Naționale sparg tiparele: Au “reabilitat” podul provizoriu de la Pucioasa!!!Senatorul Titus Corlățean, ghid la Palatul Parlamentului pentru Gheorghe Hagi și ambasadorul JaponieiSituația rămâne critică la Pucheni! La Târgoviște rata de infectare a depășit 2 la mie!Găești:Peste 20 de persoane evacuate din cauza recordului defect la o butelie cu butanMoreni:Amenzi pentru persoanele surprinse fără mască medicală în proximitatea școlilorTârgoviște:A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea transportului publicDonație consistentă a Nuclearelectrica pentru Spitalul de Urgență TârgovișteAproape 4000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 985 pacienți în stare geavă la Terapie IntensivăTrecutul militar din perspectiva vieții de familie- Expoziție inedită la Muzeul de Istorie60 de tineri dâmbovițeni înscriși până acum la școlile de subofițeri jandarmiDacia-Renault, donație pentru copiii cu posibilități materiale reduse
Home / ADMINISTRAȚIE / Președintele Consiliului Judeean, Corneliu Ștefan, a cerut ministrului Transporturilor să continue proiectul DN 71

Președintele Consiliului Judeean, Corneliu Ștefan, a cerut ministrului Transporturilor să continue proiectul DN 71

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a avut o întrevedere cu ministrul  Transporturilor, Cătălin Drulă, în cadrul căreia a argumentat necesitatea și a insistat  ca proiectul de lărgire la patru benzi și modernizare a DN 71 să continue, acesta fiind   singurul drum național  din România care are finanțarea asigurată din bani europeni iar documentația tehnică a obținut cel mai mare punctaj pe POIM – Transporturi:

„DN 71 are asigurarea finanțată din bani europeni. Se vor pierde 120 de milioane de euro. În al doilea rând este un drum matur care are toate exproprierile făcute, studiul de fezabilitate şi toţi indicatorii tehnici;I  economici aprobaţi.”

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Dâmbovița a susținut și realizarea Drumului Express Bâldana-Tărtășești,inclus în Master Planul de Dezvoltare a județului Dâmbovița pe care l-a făcut public încă de anul trecut. În urma dialogului cu șeful administrației publice dâmbovițene , ministrul Cătălin Drulă a spus că va reanaliza situația DN 71 și că ia în calcul posibilitatea realizării  Drumului Expres Târgoviște-Tărtășești  în baza unui parteneriat între Consiliul Județean Dâmbovița și Ministerul Transporturilor.

,,Actualul Guvern PNL a reziliat contractul de execuție, un contract care a fost semnat de Guvernul României, prin Ministerul Transporturilor. Mă bucur că noul ministru al Transporturilor a preluat ideea mea, pentru că mi-am asumat acest Drum Expres între Târgoviște și Tărtășești, acest drum la care am făcut un studiu de prefezabilitate la vremea respectivă, l-am  trecut pe acea broșură, în oferta mea electorală în Master Planul de Dezvoltare a județului Dâmbovița. Este drumul pe care eu l-am propus dâmbovițenilor, este un drum județean express pe care cu siguranță îl voi promova pentru a dezvolta zona de sud a județului Dâmbovița. Dar, acest drum județean nu are nicio legătură cu reabilitarea și modernizarea DN 71, un proiect început în anul 2008, prevăzut cu două benzi, în 2012 s-a lucrat cu parlamentarii și Guvernul de la vremea respectivă pentru reabilitarea la patru benzi și suntem în anul 2021 când actualul guvern a reziliat contractul de proiectare și execuție pentru acest drum. Vreau să fac un apel, de la Târgoviște, direct către ministrului Transporturilor să nu confunde drumul județean express cu DN 71 Bâldana- Târgoviște, pentru că nu are nicio legătură una cu alta. Dacă tot vrea să scoată la licitație DN71 vreau să-l scoată pe tot de la Bâldana la Sinaia, drum complet și să nu-l mai spargă pe loturi pentru că dezvoltarea județului Dâmbovița nu se oprește la Târgoviște, ci continuă până în zona montană, în Stațiunea Turistică Moroeni-Padina-Peștera. Am avut o discuție cu ministrul Transporturilor. L-am sunat, am avut o întrevedere, pentru că trebuie să asculte și părerea autorităților locale. I-am vorbit despre necesitatea continuării acestui drum național DN 71, iar noi cei din CJD să continuăm cu Drumul Express Târgoviște-Tărtășești. Primul pas l-am făcut la sfârșitul anului trecut când am adoptat o hotărâre de CJD și am cerut un acord de parteneriat între CJD și Ministerul Transporturilor prin CNAIR să ne asociem pentru centurile ocolitoare ale centrelor urbane. Ideea de bază este aceea de a urca pe SICAP la licitație proiectare și execuție acest DN 71 care are trei condiții foarte clare. În primul rând este singurul drum din România care are finanțarea asigurată din bani europeni și are cel mai mare punctaj pe POIM-ul de Transporturi. Se vor pierde 120 de milioane de euro. În al doilea rând este un drum matur care are toate exproprierile făcute, studiul de fezabilitate și toți indicatorii tehnici economici aprobați”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *