sâmbătă , 27 februarie 2021
STIRI PE SCURT
La Târgoviște rata de infectare a urcat la 2,31 la mie!Indivizi bănuiți de furt calificat și tâlhărie calificată, reținuți de polițiștii din MoreniTitus Corlățean:”Cinismul guvernanților și disprețul pentru cetățeni a atins cote de neimaginat!”Arest preventiv pentru doi indivizi bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiSindicaliști de la COS și reprezentanți ai PNL Târgoviște au desfășurat un protest comun, pe DN 71DSP Dâmbovița- stoc disponibil de peste 17250 de doze de vaccin antigripalCriza Coronavirus: Aproape 4000 de cazuri noi confirmate în ultimul intervalBugetul pe 2021- o formă de discriminare pentru Dâmbovița și dâmbovițeniFetiță de 11 ani spulberată de un TIR, la RăcariDoreii de la Drumuri Naționale sparg tiparele: Au “reabilitat” podul provizoriu de la Pucioasa!!!Senatorul Titus Corlățean, ghid la Palatul Parlamentului pentru Gheorghe Hagi și ambasadorul JaponieiSituația rămâne critică la Pucheni! La Târgoviște rata de infectare a depășit 2 la mie!Găești:Peste 20 de persoane evacuate din cauza recordului defect la o butelie cu butanMoreni:Amenzi pentru persoanele surprinse fără mască medicală în proximitatea școlilorTârgoviște:A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea transportului publicDonație consistentă a Nuclearelectrica pentru Spitalul de Urgență TârgovișteAproape 4000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 985 pacienți în stare geavă la Terapie IntensivăTrecutul militar din perspectiva vieții de familie- Expoziție inedită la Muzeul de Istorie60 de tineri dâmbovițeni înscriși până acum la școlile de subofițeri jandarmiDacia-Renault, donație pentru copiii cu posibilități materiale reduse
Home / POLITIC / Adrian Țuțuianu, Pro România, despre rezilierea contractului pentru DN 71:” E dramatic și înseamnă o amânare a dezvoltării acestui județ pe următorii 15 ani de zile!”

Adrian Țuțuianu, Pro România, despre rezilierea contractului pentru DN 71:” E dramatic și înseamnă o amânare a dezvoltării acestui județ pe următorii 15 ani de zile!”

Coordonatorul Pro România Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a comentat  recenta reziliere a contractului de proiectare și lucrări pentru extinderea la patru benzi a DN 71 Bâldana – Târgoviște, arătând că decizia ministrului Transporturilor, USR-istul Cătălin Drulă, anulează practic șansele de dezvoltare economică a județului, pe o perioadă de până la 15 ani. Reamintim aici că proiectul obținuse cel mai mare punctaj și finanțare din fonduri europene pe Programul Operațional Infrastructură Mare. Nu lipsit de importanță este faptul că au fost cheltuite peste zece milioane de lei pentri studiul de fezabilitate și diversele avize.

O primă precizare este aceea că s-a forțat denunțarea acestui contract. Existau mecanisme legale prin care să poată fi continuată discuția între părțile contractante- a subliniat Adrian ȚuȚuianu. Pentru mine, decizia este suprinzătoare, după cum este surprinzătoare și opinia ministrului Cătălin Drulă de la USR că ar fi necesară o soluție nouă, modernă, nemaivăzută, nemaipomenită a construcției unui drum expres în afara localităților. Evident că era ideală o asemenea soluție, dar noi suntem într-o situație în care s-a pornit din anul 2012, când eram la Consiliul Județean, un proiect de reabilitare și modernizare prin extindere la patru benzi a DN 71.  S-au cheltuit bani foarte mulți, peste 10 milioane lei, pentru studiul de fezabilitate, au avut loc zeci de întâlniri cu autoritățile administrației locale, cu avizatori, furnizori de servicii.

În opinia lui Adrian Țuțuianu, realizarea drumului expres   înseamnă amânarea unei soluții pentru următorii 15 ani de zile și  vă pot spune că 15 ani nu e deloc o exagerare. Trebuie să identifici traseul viitorului drum, să identifici proprietarii de terenuri, să derulezi procedurile de expropriere publică și să plătești contravaloarea acestor terenuri și, apoi, să realizezi studiu de fezabilitate, proiect tehnic și execuția drumului.

Este evident că nu se vor mai folosi banii europeni din actualul exercițiu financiar, pentru că ei vor fi cheltuiți. Și opinia mea este că decizia luată de Ministerul Transporturilor urmărește favorizarea altor proiecte din țară, adiucă banii destinați acestui drum sunt mutați în alte direcții.”

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *