sâmbătă , 27 februarie 2021
STIRI PE SCURT
La Târgoviște rata de infectare a urcat la 2,31 la mie!Indivizi bănuiți de furt calificat și tâlhărie calificată, reținuți de polițiștii din MoreniTitus Corlățean:”Cinismul guvernanților și disprețul pentru cetățeni a atins cote de neimaginat!”Arest preventiv pentru doi indivizi bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiSindicaliști de la COS și reprezentanți ai PNL Târgoviște au desfășurat un protest comun, pe DN 71DSP Dâmbovița- stoc disponibil de peste 17250 de doze de vaccin antigripalCriza Coronavirus: Aproape 4000 de cazuri noi confirmate în ultimul intervalBugetul pe 2021- o formă de discriminare pentru Dâmbovița și dâmbovițeniFetiță de 11 ani spulberată de un TIR, la RăcariDoreii de la Drumuri Naționale sparg tiparele: Au “reabilitat” podul provizoriu de la Pucioasa!!!Senatorul Titus Corlățean, ghid la Palatul Parlamentului pentru Gheorghe Hagi și ambasadorul JaponieiSituația rămâne critică la Pucheni! La Târgoviște rata de infectare a depășit 2 la mie!Găești:Peste 20 de persoane evacuate din cauza recordului defect la o butelie cu butanMoreni:Amenzi pentru persoanele surprinse fără mască medicală în proximitatea școlilorTârgoviște:A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea transportului publicDonație consistentă a Nuclearelectrica pentru Spitalul de Urgență TârgovișteAproape 4000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 985 pacienți în stare geavă la Terapie IntensivăTrecutul militar din perspectiva vieții de familie- Expoziție inedită la Muzeul de Istorie60 de tineri dâmbovițeni înscriși până acum la școlile de subofițeri jandarmiDacia-Renault, donație pentru copiii cu posibilități materiale reduse
Home / ACTUALITATE / Moment de bilanț la IJJ Dâmbovița: Peste 16.500 de misiuni executate de jandarmi în 2020

Moment de bilanț la IJJ Dâmbovița: Peste 16.500 de misiuni executate de jandarmi în 2020

În această dimineață, la  Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, într-un cadru restrâns impus de contextul epidemiologic, a avut loc evaluarea activității Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa (IJJ Dâmbovița) pentru anul 2020.

Colonel Matei Viorel, inspector şefal IJJ Dâmbovița a evidențiat sintetic reprezentantului din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române (prezent în sistem videoconferință), subprefectului-Cristea Chiru-Cătălin, comandantului centrului şi personalului propriu bilanţul activităţilor desfăşurate pe parcursul anului 2020, precum și principalele direcții de acțiune pentru anul 2021.

În anul 2020, activitatea IJJ Dâmbovița a urmărit eficientizarea sistemului de ordine și siguranță publică printr-o abordare proactivă, orientată către apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, precum și protecția instituțiilor fundamentaler ale statului.Începând cu luna februarie a anului 2020, una din prioritățile instituției a fost centrată pe  misiunile si activitățile specifice  de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, atât în rândul personalului propriu, cât și în rândul populației din județul Dâmbovița.

Ordine şi siguranţă publică:

În perioada supusă evaluării, eforturile structurilor de ordine publică s-au concentrat în scopul gestionării eficiente a misiunilor de asigurare și restabilire a ordinii publice având ca prioritate strategică creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, participarea la menținerea climatului de siguranță publică şi prevenirea faptelor antisociale în conformitate cu prevederile planurilor proprii şi ale celorlalte acte normative în vigoare, asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică în zona de responsabilitate din Munții Bucegi.

În perioada supusă atenței au fost executate un număr de 16.597 misiuni pe linie de ordine şi siguranţă publică, astfel:

–   91 de misiuni pe linie de asigurare şi restabilire a ordinii publice;

–   16.506 misiuni de menţinere a ordinii publice.

Pe timpul pandemiei de Covid-19, în contextul instituirii la nivel național a stării de uregență, respectiv a stării de alertă, jandarmii au executat:

 • misiuni de supraveghere și ordine publică la 10 centre de carantină;
 • 730 misiuni de însoțire a convoaielor/ transporturilor persoanelor suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2;
 • 50 misiuni de menținere a ordinii publice executate cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești;
 • misiuni în sistem integrat pentru menținerea ordinii publice și verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice impuse persoanelor aflate în izolare/ carantină.

În ceea ce privește cooperarea interinstituțională, aceasta s-a desfășurat în baza planurilor și protocoalelor de cooperare/ colaborare în vederea asigurării unui climat de siguranță civică, fiind executate 549 de acțiuni în cooperare cu alte instituții, astfel:

 • 333 de acțiuni cu IPJ Dâmbovița;
 • 24 de acțiuni cu executorii judecătorești;
 • 153 de acțiuni cu Direcția Silvică Dâmbovița;
 • 39 de acțiuni în cooperare cu alte instituții (ITM Dâmbovița, Administrația Parcului Natural Bucegi, Garda de Mediu etc.).

Rezultatele obţinute de structurile de ordine publică pe timpul desfăşurării misiunilor specifice, independent sau în comun cu alte instituţii, s-au materializat astfel:

 • 156 fapte de natură penală constatate;
 • 658 de sancţiuni contravenţionale aplicate, dintre care 1.663 de avertismente scrise şi 1.995 de amenzi, în valoare totală de 1.883.950 lei.

Majoritatea sancțiunilor aplicate au vizat nerespectarea prevederilor OUG nr. 1/1991 (coroborată cu ordonanțele militare), Legii 55/2020 și Legii 61/1991 republicată.

 

Efectivele din cadrul posturilor de jandarmi montane Peştera și Zănoagaau acţionat pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a unui climat de ordine şi siguranţă publică în staţiunile turistice desfăşurând activităţi de informare, îndrumare şi prevenire a producerii accidentelor pe traseele montane. La nivelul structurilor montane ale IJJ Dâmbovița au fost desfăşurate 31 de acţiuni de salvare/evacuareși s-a acordatsprijin unui număr de 101turiști.

 

Pază şi protecţie instituţională:

 

La această dată, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, asigură protecţia instituţională, supravegherea şi ordinea publică la un număr de 26 de instituţii publice.

În anul 2020 la nivelul IJJ Dâmboviţa au fost executate şi monitorizate 794 misiuni de pază/protecție transporturi :de valori (115),cu caracter special (128) şi trasporturi de corespondenţă clasificată (551), fără a înregistra evenimente deosebite.

 

Rezultatele obţinute de structurile de pază pe timpul desfăşurării misiunilor specifice, s-au materializat astfel:

 • o infracţiune constatată;
 • 33 de sancţiuni contravenţionale aplicate, dintre care 7 avertismente scrise şi 26 de amenzi în valoare totală de 22.400 lei.

Misiunea de pază, supraveghere şi intervenţie la conductele magistrale de transport produse petrolieres-a realizat eficient, oferind protecţia şi supravegherea zonelor de dispunere a acestora şi a contribuit la creşterea gradului de siguranţă al cetăţeanului în localităţile a căror zonă administrativă este tranzitată de astfel de conducte, prezenţa jandarmilor în teren fiind apreciată pozitiv de către localnici. Misiunea a fost organizată şi executată în condiţii optime, nereieşind aspecte negative.

Pe timpul executării misiunii de supraveghere şi ordine publică la conducte de transport produse petroliere, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 65.200 lei.

***

 

Prin prisma rezultatelor obţinute, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa a avut un aport deosebit la creşterea nivelului de siguranţă al cetăţenilor judeţului, contribuind totodată la consolidarea imaginii Jandarmeriei Române, ca instituţie sigură şi credibilă aflată permanent în slujba cetățenilor și  a comunităţii.În vederea atingerii obiectivelor generale şi specifice asumate de conducerea unităţii, precum şi pentru creşterea performanţelor, în anul 2021 vor fi avute în vedere principalele direcții de acțiune stabilite.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *