sâmbătă , 27 februarie 2021
STIRI PE SCURT
La Târgoviște rata de infectare a urcat la 2,31 la mie!Indivizi bănuiți de furt calificat și tâlhărie calificată, reținuți de polițiștii din MoreniTitus Corlățean:”Cinismul guvernanților și disprețul pentru cetățeni a atins cote de neimaginat!”Arest preventiv pentru doi indivizi bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiSindicaliști de la COS și reprezentanți ai PNL Târgoviște au desfășurat un protest comun, pe DN 71DSP Dâmbovița- stoc disponibil de peste 17250 de doze de vaccin antigripalCriza Coronavirus: Aproape 4000 de cazuri noi confirmate în ultimul intervalBugetul pe 2021- o formă de discriminare pentru Dâmbovița și dâmbovițeniFetiță de 11 ani spulberată de un TIR, la RăcariDoreii de la Drumuri Naționale sparg tiparele: Au “reabilitat” podul provizoriu de la Pucioasa!!!Senatorul Titus Corlățean, ghid la Palatul Parlamentului pentru Gheorghe Hagi și ambasadorul JaponieiSituația rămâne critică la Pucheni! La Târgoviște rata de infectare a depășit 2 la mie!Găești:Peste 20 de persoane evacuate din cauza recordului defect la o butelie cu butanMoreni:Amenzi pentru persoanele surprinse fără mască medicală în proximitatea școlilorTârgoviște:A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea transportului publicDonație consistentă a Nuclearelectrica pentru Spitalul de Urgență TârgovișteAproape 4000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore, 985 pacienți în stare geavă la Terapie IntensivăTrecutul militar din perspectiva vieții de familie- Expoziție inedită la Muzeul de Istorie60 de tineri dâmbovițeni înscriși până acum la școlile de subofițeri jandarmiDacia-Renault, donație pentru copiii cu posibilități materiale reduse
Home / INFO NAȚIONAL / Se vede luminița de la capătul tunelului ?!

Se vede luminița de la capătul tunelului ?!

În România, simultan cu numeroase alte țări din Uniunea Europeană, a început rapelul, adică  a vaccinarea împotriva COVID-19 cu a doua doză de vaccin. Se înțelege de la sine, vorbim despre   angajații din spitale care au fost primii vaccinați. Printre aceștia s-a numărat și medicul Adrian Streinu-Cercel, acum și parlamentar, deci mai mult s-au mai puțin, dar indiscutabil implicat politic. După ce a primit rapelul, acest “guru” al infecțioaselor a declarat că, la şapte zile după acesta, nu mai există riscul să se mai dezvolte infecţii severe cu noul coronavirus. O afirmație liniștitoare , practic un îndemn la imunizare venit din partea unui personaj controversat dar cu mare priză la o anumită categorie de public. Și a mai spus ceva extrem de important medicul Streinu-Cercel: anume  că masca trebuie să rămână obligatorie pentru toată lumea, cel puțin  până în 2023.

“Teoretic, după a doua doză, la şapte zile deja putem fluiera liniştiţi că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecţii severe cu noul coronavirus. Dar, atenţie, masca va rămâne obligatorie în continuare,  până în 2023, pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru, nu ne protejează şi la nivelul mucoaselor, astfel încât, dacă dăm masca jos şi renunţăm la ea, avem toate şansele să luăm un virus pe care noi pe urmă să îl dăm mai departe unor persoane care nu sunt imunizate şi o să generăm în continuare îmbolnăviri“, a declarat Streinu-Cercel, care a mai susținut că acest vaccin ne protejează de toate tulpinile care sunt în circulaţie în acest moment.

Nu mai amintim aici despre comparația cam exagerată, dintre pandemie și o cometă, ambele având cozi foarte lungi. Înțelegem însă că cei care se vaccinează sunt obligați să mai poarte încă aproape trei ani masca medicală, pentru ca, în cazul în care contractează virusul, să nu existe riscul de a-l transmite celor nevaccinați. Cu alte cuvinte, tot celor raționali , responsabili, le va reveni sarcina de a-i proteja pe cei care refuză imunizarea din ignoranță ori alte motive prostești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *