marți , 13 aprilie 2021

Imunizare tipic mioritică: Amărăștenii amânați după Paște și cabinete cu circuit închis pentru “esențiali”!!!

Afirmând că treizeci la sută dintre vaccinări sunt făcute în afara platformei de programare, pentru că oamenii merg direct și se vaccinează la centre unde se lucrează încă pe hârtie,  ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, detonează prima bombă politică a anului. În aceeași conferință de presă, acesta  vorbit despre  două “vulnerabilități” în campania de vaccinare, bulversând opinia publică și așa nemulțumită de carențele tot mai evidente ale acțiunii de imunizare împotriva COVID-19.

Prima este aceea referitoare la procentul uluitor de ridicat, aproape incredibil – acele 30% dintre vaccinări efectuate în afara platformei de programare, ceea ce înseamnă că 30% dintre oamenii care figurează la această dată în Registrul Naţional de Vaccinare nu se regăsesc în platforma informatică. O situație  explicată de șeful Sănătății prin faptul că oamenii merg direct și se vaccinează la centre nedotate corespunzător, unde “se lucrează încă pe hârtie”. O explicație cam în doi peri, pentru că personalul centrelor de vaccinare e obligat să solicite confirmarea programării, fie pe telefonul mobil, fie pe suport de hârtie. În context, ne aducem aminte ce scandal a ieșit la Spitalul Găești, unde managerul n-a vrut să arunce o doză ce ar fi rămas neutilizată… Adică s-a făcut ditamai circul pentru o doză, ca să aflăm , trei săptămâni mai târziu, că 150000 de inși s-au vaccinat peste rând! Nu spunem că s-ar fi imunizat fără drept , dar este prea de tot și nu e greu de imaginat ce va fi la repel.

Și dacă sunt centre de vaccinare care nu sunt informatizate, aşa cum s-ar cuveni, cea de a doua vulnerabilitate frizează suficiența, am putea spune chiar nesimțirea unora  de a înființa  centre de vaccinare cu circuit închis. Deși pare incredibil, ați citit bine: CENTRE CU CIRCUIT ÎNCHIS,  unde nu are acces toată lumea și al căror număr – a spus chiar ministrul Vlad Voiculescu-  este mai mare decât al centrelor cu circuit deschis:

Avem în acest moment mai multe centre cu circuit închis decât cu circuit deschis. Ce înseamnă centre cu circuit deschis? Înseamnă că toată lumea se poate programa. Centre cu circuit închis înseamnă că doar o parte din populaţia României, doar anumite categorii, se pot programa. Lucrul acesta ne îngrijorează.Nu există o hotărâre de guvern sau o hotărâre a Ministerului Sănătăţii care să fi aprobat aşa ceva. Este un lucru care ne îngrijorează pentru că să privim lucrurile aşa cum sunt – fie merg mai multe vaccinuri către centrele închise, centrele care nu sunt disponibile populaţiei, şi asta înseamnă că vom avea vaccinuri care pleacă de la categoriile vulnerabile către alte categorii de populaţie, ceea ce nu este doar imoral, ci este şi ilegal.”

Mai direct, dragi cititori, cel mai probabil “esențialii” și-au deschis, de capul lor și în dispreț și bătaie de joc la adresa oamenilor simpli dar și a legii, propriile centre de vaccinare. Fără stresul programării, fără să stea la rând, ca restul muritorilor! Este o sfidare grosolană iar autoritățile, în cazul în care vor să mai salveze bruma de credibilitate, sunt obligate să reacționeze imediat și nu cu duhul blândeții!”

Pentru că nu este suficient să desființeze acele centre pentru privilegiați ori să le deschidă pentru toată lumea! Trebuie pedepsiți sever cei care au gândit și pus în practică asemenea  “prioritizări” separate, adevărate  minicampanii de  vaccinare exclusiviste, pentru diverse instituţii ale statului. Voiculescu a spus că este  jenant că s-a întâmplat așa ceva, noi afirmăm că este foarte  multă nesimțire! Iar datoria sa este să facă lumină și să vină cât mai repede cu date și nume concrete, să nu tolereze asemenea abuzuri, acceptând să intre în rândurile politicienilor deprinși să arunce batista pe țambal!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *