marți , 13 aprilie 2021

Jenant: până și tragediile au “iz politic”

Vlad Voiculescu a declarat că nu îşi va prezenta demisia în urma tragediei de la Institutul ”Matei Balș” și trebuie spus că anunțul cam din topor n-a surprins pe nimeni. Nici motivația acestei decizii de neclintit , anume că   ”fie a fost o problemă cu comportamentul cuiva de acolo, fie a fost o problemă de investiţii prost făcute, respectiv investiţii care nu au fost făcute”, dar ”asta nu are legătură nici măcar cu Ministerul Sănătăţii”- n-a ieșit din tiparele politicii mocirloase de pe Dâmbovița.

Și de ce ar fi demisionat Vlad Voiculescu, de vreme ce are alături , cam prea aproape  în acest nefericit caz, pe  super-dinozaurul Arafat. Ce-i drept, un om cu unele merite trecute dar și mai multe eșecuri cărora le-a supraviețuit îngroșând din obraz. Nu l-a afectat tragedia din Apuseni, tragicul accident de pe Lacul Siutghiol, nu l-au clintit nici măcar furia  și revolta unei națiuni, stârnite de nenorocirea de la “Colectiv”. Cu mențiunea că toate aceste momente negre din istoria recentă au la origine aceleași cauze recunoscute și paraștiute: corupția cu  toate formele în care se manifestă, de la nepotismul feroce și politizarea instituțiilor  care au menirea să ne protejeze viața și integritatea și până la sifonarea banilor publici, plus nesimțirea unora ajunși pe cai mari.

Revenind la declarațiile politice ale ministrului Sănătății-”Dacă a fost o problemă legată de o investiţie făcută prost sau nefăcută, problema este, de asemenea, la PSD”, pentru  că Streinu-Cercel, ”membru de frunte al PSD”, a fost managerul spitalului pentru vreo 28 de ani, sunt de-a dreptul brutale, înfiorătoare chiar comparativ cu ligheanele de lături și valurile de ură revărsate de unii care și-au definitivat studiile politice și operele literara pe la Jilava sau Poarta Albă.

A greșit grav domnul Voiculescu grăbindu-se să arunce primul piatra. Nu așa se procedează într-o lume normală și nici după ce te bați cu cărămida-n piept că vei face totul ca la carte. Nu cu ură și acuzații se stinge durerea iar putregaiul este generalizat în bolândul sistem de public de sănătate. Există precedentele de la Maternitatea Giulești ori Piatra Neamț, unde s-a pus batista pe țambal. De acolo ar fi trebuit să înceapă , nu să poarte un război politic de uzură care nu interesează în fond pe nimeni. Pentru că nimeni nu se întreabă dacă a fost sau nu Cercel un bun manager și nici nu judecă cine e de vină pentru frigul din saloane, cumpănind între Firea și Nicușor Dan! Oamenii așteaptă să vadă dreptatea, să vadă vinovații pedepsiți și mai ales să nu se mai moară cu zile prin spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *