marți , 13 aprilie 2021

Încrengături…

Mai mulți miniștri ai Guvernului Cîțu par deciși să șocheze cu apetența cu care reactivează oameni care “au făcut carieră” sub alte mandate. Iese aici în evidență ministrul Economiei,  Claudiu Năsui, care a dat-o rău de gard cu tentativa de  a numi într-o poziție cheie o turnătoare. Este vorba despre  Claudia Florina Prisecaru, acuzată de colaborare cu Securitatea și cunoscută ca apropiată de fostul ministru Eugen Teodorovici. Ca să fie treaba treabă, același ministru userist o vrea colaboratoare apropiată pe  Florina Diana Costache, fosta cumnată a lui Eugen Teodorovici. Nicio problemă că ar fi cumnata lui Orlando Teodorovici, care și-a aranjat ploile și n-are grija zilei de mâine, ca director la Curtea de Conturi. Revoltător este că Florina Diana Costache, ex-cumnățica,   a fost numită de Teodorovici, în 2018, fără concurs, prin detașare, în funcția de director general adjunct la Direcția Generală Pregătire ECOFIN și Asistență Comunitară, din cadrul Ministerului Finanțelor Publice după ce, anterior, ocupase funcția de șef serviciu în cadrul unei direcții din cadrul Ministerului Fondurilor Europene,  obținută tot cu sprijinul lui Teodorovici. Adică doamna nu și-a dovedit competențele, știința de carte, promovând un concurs, cum au tot susținut cei de la USR-PLUS că este moral și obligatoriu într-un stat normal, corect față de toți cetățenii!

Tot USR-PLUS o propune pe Irina Alexe pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, funcție pe care a mai ocupat-o și în 2016, în guvernarea Cioloș. Duduia s-a remarcat  și a captat  atenția presei în același an, după ce s-a  pensionat la numai 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei pe lună în acea perioadă. Ca o paranteză, la doar 35 de ani, Irina Alexe ajunsese cel mai tânăr chestor din Poliția Română. De unde frate atâta precocitate? Ce mafie a pus cu botul pe labe???  Nici dacă ar fi fost reîncarnarea comisarului Moldovan, cel de a dat de pământ cu asasinii legionari conduși de mâna dreaptă a lui Codreanu, Paraipan, și tot nu se justifică fenomenala ascensiune!  Apoi misterul s-a spulberat și  numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

Culmea, USR PLUS chiar se fălește cu reactivarea pilei “Buldogului”, spunând că Alexe este membru PLUS şi are o “experienţă îndelungată juridică şi administrativă.” Cert este că fosta pedelistă s-a reorientat rapid în carieră și în 2019  ajunsese deja în conducerea PLUS și acum va cumula uriașa pensie cu un salariu cel puțin la fel de baban! Asta de reformă ! Curat reparație morală!

Și nu este singurul caz de tânăr pensionar care va ocupa o funcție în Guvernul Cîțu. Silviu Gabriel Barbu, fost judecător la Curtea de Apel București, și el pensionar “special” și cunoscut ca apropiat al lui Băsescu, tocmai a fost numit șef al Corpului de Control al prim-ministrului.

Ne-am limitat la cazurile cu notorietate, deocamdată. Cu siguranță sunt însă mult mai multe încrengături iar conexiunile transpartinice sunt mai viguroase ca niciodată: la stat se plătește cel mai bine, nu se dă cu subsemnatul și mai sunt bani gârlă de păpat. Cât despre USR-PLUS și nult promisa reformare, “fără corupți în funcții publice” ori celelalte sloganuri, sunt simple baliverne cu ajutorul cărora poporul credul a fost țepuit încă o dată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *