duminică , 7 martie 2021

De ce sunt schimbați directorii de scoli care au performat? Pentru că nu fac politica actualului ministru!!!

Încă de la prima întâlnire  “în format clasic” cu reprezentanții presei locale – asta ca să folosim o expresie la modă, inspectorul școlar general numit, d-na Cătălina Homeghiu, a reușit o performanță care, recunoaștem, nu este chiar la îndemâna oricui. Într-o conferință care s-a întins pe aproape o oră, n-a răspuns clar niciunei întrebări directe. A vorbit mult și, exceptând statisticile frumos aranjate de IT-iștii ISJ, n-a spus nimic concret, evitând un dialog real pe temele de mare interes pentru cei o sută de mii de elevi și părinți dâmbovițeni.

Trecând peste faptul că ne-a pus într-o situație jenantă din punct de vedere profesional, adică să relatăm publicului cum a debutat Semestrul II acum trei zile, am ascultat răbdători întreaga dare de seamă, în speranța că vom obține și răspunsuri la câteva întrebări pertinente. Cu toată silința, nu am putut lega un dialog, șefa Inspectoratului Școlar Dâmbovița preferând să-și acopere colegii care au călcat pe bec printr-o abordare evazivă, alegând  ca paravan legislația,normele și ordinele de ministru.  Prima chestiune : De ce au fost schimbați din funcție directorii de școli care au performat, chiar dacă le-a expirat mandatul? Pentru că legea o permite și, atenție mare, pentru că respectivii directori nu ar fi făcut politica actualului ministru. Serios? Știam că  singura politică la MEC este EDUCAȚIA. Ca o paranteză, l-am cunoscut pe domnul ministru Sorin Câmpeanu și suntem convinși că nu ar fi de acord cu un asemenea răspuns!

Mergem mai departe: Un coleg întreabă de ce la unele unități de învățământ  li s-a cerut elevilor să vină cu măști de acasă, două-trei pe zi. Nu ne-a reconfirmat d-na inspector general că există un stoc de aproape 2,4 milioane de asemenea dispositive medicale și zeci de mii de litri de dezinfectanți? Pandemia a schimbat cumva “moda” și în loc de hârtie igienică și săpun elevii sunt puși să vină de acasă cu măști medicale? “Nu am cunoștință de acest lucru. Dacă un copil vine de acasă cu mască, dacă mămica vrea mască personalizată, e treaba părinților.”

În fine, ajungem la problema -am numit-o perenă, a asigurării transportului elevilor din Corbii Mari la liceele din Titu. Pentru că, după aproape un an în care au fost obligați să stea acasă, din motive obiective, evident, circa o sută de liceeni nu au la dispoziție mijloace de transport în comun și se descurcă fiecare cum poate, cu cheltuieli destul de ridicate. Chiar nu s-a putut găsi o rezolvare în timp util, mai ales că nu vorbim tocmai despre o premieră?  Am fi așteptat ca doamna inspector general să ne spună ce a stabilit cu directorii respectivelor licee, ce a discutat cu autoritățile din Corbii Mari și cu conducerea județului pe acest subiect deloc derizoriu. Am așteptat degeaba! Am fost îndrumați cu voce suavă să-i întrebăm noi pe operatorii de transport de ce nu mai fac curse între Titu și Corbii Mari…

Ca să recapitulăm, sunt copii care au fost puși să vină cu măști de acasă, directori de școli cu experiență și rezultate notabile sunt dați la o parte să fie loc pentru cei care fac politica ministrului iar liceenii din Corbii Mari n-au cu ce ajunge la cursuri. Dar ce contează este că există stocuri în Dâmbovița, deci școala a început în condiții excelente!

P.S.    La conferința de presă a fost invitată și noua directoare de la Casa Corpului Didactic, „cejerae” cum i se spune acum. A citit câteva minute după un soi de copiuță, fără vlagă și fără intonație. N-au fost întrebări.Le epuizasem cu doamna General!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *