miercuri , 3 martie 2021
Home / ECONOMIC / APIA:A început informarea fermierilor cu privire la depunerea cererilor unice de plată

APIA:A început informarea fermierilor cu privire la depunerea cererilor unice de plată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a inceput Campania de informare a fermierilor cu privire la primirea Cererilor Unice de Plată în anului 2021.Prin adoptarea unei strategii de lucru la distanta, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura este in masura sa asigure continuitatea activitatii si sa fie alaturi de fermierii damboviteni fara a periclita sanatatea beneficiarilor formelor de sprijin sau a personalului.

Pentru a-si inregistra cererile fara a se prezenta la Centrele APIA,     fermierii își vor actualiza parcelele agricole, elementele ZIE și toate informațiile din cerere, prin accesarea aplicației IPA ONLINE din versiunea internet.

De asemenea, fermierii vor verifica împreună cu reprezentantii primăriei pe raza căreia dețin terenul,  situația înscrierii în Registrul agricol a terenului și isi vor da acordul pentru transmiterea Adeverintei la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura.

Documentele care fac dovada că terenul agricol se află la dispoziţia fermierului trebuie să fie încheiate înaintea depunerii Cererii unice de plată şi să fie valabile la data depunerii Cererii.

Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

În cazul în care fermierii deţin animale în exploataţie, au obligația să se asigure că au fost actualizate datele în Registrul Naţional al Exploataţiilor și să se adreseze  Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura  pentru completarea declarației sector zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.

Funcționarii APIA Centrul Judetean Dambovita vor contacta cei aproximativ 24.000 de fermieri din judet în vederea stabilirii unui mod de lucru individualizat pentru depunerea cererii unice si pentru programarea unei zile in care vor fi semnate cererea  si documentele atasate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *