duminică , 7 martie 2021

Titus Corlățean, în plenul Senatului:”Magistrații unui stat democratic nu trebuie să fie securiști!”

Senatorul Titus Corlățean a intervenit în plenul Senatului cu privire la  propunerea legislativă pentru  modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.În esență, Titus Corlățean susține propunerea legislativă și a arătat că PSD se opune prezenței ofițerilor acoperiți în rândul judecătorilor și procurorilor.

Judecătorii, procurorii, magistrații asistenți, personalul de specialitate nu pot fi lucrători operativi, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informații și nu pot desfășura activități de cooperare cu lucrători ai niciunui serviciu de informații”- a arătat senatorul PSD de Dâmbovița. Potrivit proiectului, încălcarea acestei dispoziții conduce la eliberarea din funcție, inclusiv aceea de judecător sau de procuror iar persoanele prevăzute trebuie să dea , anual, o declarație pe propria răspundere în acest sens.

“Judecătorii și procurorii, magistrații unui stat democratic, nu trebuie să fie securiști. Nu trebuie să fie lucrători sub acoperire. Serviciile de informații au obligația să nu racoleze magistrații statului democratic și dacă totuși se întâmplă ceva, trebuie să existe o sancțiune legală și democratică!”

În intervenția sa, senatorul Titus Corlățean a criticat poziția parlamentarilor liberali și a “neo-marxiștilor”, care sunt de acord ca magistrații să fie aserviți serviciilor de informații și a reproșat faptul că nu au condamnat niciodată “acele protocoale de colaborare din 2009 și 2016, total nedemocratice.”  În opinia sa, raportul nefavorabil asupra proiectului, dat de Comisia Juridică, este rușinos și a avertizat parlamentarii coaliției că, “respingând proiectul  privind modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor își asumă răspunderea pentru subordonarea clară a magistraților serviciilor de informații. Legea trebuie aprobată pentru sănătatea democratică a României”- a concluzionat senatorul social-democrat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *