duminică , 7 martie 2021

Senator Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița: “Procesul de preluare a COS Târgoviște, trebuie să continue!”

Poate ceva mai târziu decât s-ar fi impus, președintele PNL Dâmbovița a promovat în spațiul public un comunicat din care reiese că nu renunță la proiectul privind preluarea COS Târgoviște de către o societate comercială din subordinea Ministerului Economiei. Senatorul Virgil Guran le trensmite dâmbovițenilor că nu are o “agendă dublă” și amintește că Guvernul Orban a asigurat cadrul legislativ pentru preluarea activelor funcționale în contul datoriilor. Mai spune liderul Grupului PNL din Senat că orice întârziere este nejustificată după ce toate ministerele avizatoare și-au dat acordul:

“Procesul de preluare a COS Târgoviște, trebuie să continue! O spun onest, răspicat, în puține cuvinte, să fiu înțeles pe deplin! Actuala situație, trebuie să înceteze! Nu am avut și nu am o agendă dublă. La finele anului trecut, Guvernul Orban a modificat cadrul juridic și a finalizat procedura de predare a COS Târgoviște în contul datoriilor. Totul până la semnatura unui ministru. Când întregul corp al funcționarilor avizează procedura de preluare, când toate ministerele avizatoare își dau acordul, orice întârziere este nejustificată. 

 Târgoviștea are nevoie de COS, Dâmbovița are nevoie de COS, România are nevoie de COS. Economia românească are nevoie de 1100000 tone de fier beton, iar noi producem ZERO. Investițiile nu pot fi susținute doar cu importuri, ele trebuie să stimuleze industria de pe verticală și industria orizontală. 

Schimbarea structurii guvernului nu poate fi motiv de amânare a preluării. Din acest moment, orice întârziere trece pe teritoriul relei credințe! Am încredere în maturitatea profesionala și politică a celor care trebuie să închidă această procedură! Nu-mi doresc ca încrederea să-mi fie înșelată! 

 COS nu mai are timp de analize și expertize. Acestea s-au făcut și concluzia a fost simplă. Preluarea COS Târgoviște este legală, oportună, eficientă economic deci, OBLIGATORIE”- a transmis senatorul Virgil Guran, președintele PNL Dâmbovița.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *