miercuri , 3 martie 2021
Home / ACTUALITATE / Jandarmii intensifică acțiunile informativ-preventive

Jandarmii intensifică acțiunile informativ-preventive

Acțiunile jandarmilor pentru protejarea populației împotriva îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 au continuat și în perioada 15-21 februarie, cu verificări efectuate, sub autoritatea Instituției Prefectului, în cooperare cu polițiștii, în piețe, parcuri, centre comerciale, mijloace de transport în comun și alte zone aglomerate. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelorîn intervalul 23.00-05.00.

În perioada de referință au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale în valoare de 13.300 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Acţiunile informativ-preventive vor fi intensificate și în perioada următoare, atât în rândul populației, cât și în instituțiile de învățământ.  Menționăm faptul că scopul acestor acțiuni informativ-preventive nu este acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor importanța șinecesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *