joi , 6 mai 2021

Prin alte părți încă se poartă demisia! Nu și la noi!!!

Ministrul Sănătăţii din Argentina, Gines Gonzalez Garcia, şi-a dat demisia în urma scandalului izbucnit pentru că a organizat vaccinări preferenţiale anti-Covid-19 pentru aliaţii săi politici, au transmis agențiile de presă. Îi ceruse acest lucru președintele țării, Alberto Fernandez și , după cum se vede, n-a mai fost loc de discuții.

În Argentina, în prima etapă sunt vaccinaţi vârstnicii de peste 80 de ani şi persoanele cu cel mai mare risc, este  disponibil numai vaccinul Sputnik și până în prezent numai 1%  din cei aproape 45 de milioane de argentinieni au primit vaccinul.

De la începutul pandemiei de Covid-19, s-a confirmat  că aproximativ două  milioane de persoane au fost infectate cu virusul în Argentina iar  51.000 de pacienţi au murit din cauze asociate cu infectarea.

Am făcut această introducere pentru că există mai multe similitudini cu ce s-a întâmplat în România. Dar numai până la un punct…

Raportat la populație, rata infectării a fost cam aceeași, la fel și legat de decese. După personalul medical din prima linie, și la noi au prioritate la imunizare persoanele în vârstă, cu deosebirea esențială că România a beneficiat de mult mai multe doze de vaccin anti COVID-19, de la mai mulți fabricanți. O altă asemănare este că și la noi s-au vaccinat persoane peste rând, de ordinul zecilor de mii dacă nu chiar mai multe. Fapt confirmat public de însuși ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Aici încep deosebirile! La noi n-a demisionat ministrul Sănătății dar nici președintele Iohannis nu i-a cerut acest lucru. Nu știm dacă șeful statului a dorit să păstreze echilibrul fragil al coaliției, cert este că Vlad Voiculescu avea obligația morală cel puțin să pedepsească abuzurile. Adică să arate măcar puțină voință politică, să arate ștabilor că nu pot face chiar tot ce vor. Sunt milioane de vârstnici care tremură de spaimă la gândul că se pot îmbolnăvi dar nu contează! “Elita” a scăpat de grija infectării cu coronavirus și nu ne-ar mira ca Voiculescu să arunce vina pentru imunizarea peste rând tot pe PSD.  Cum a făcut-o după tragedia de la Matei Balș și cum va proceda probabil și cu altă tristă ocazie!

P.S. De când tot iau foc spitalele iar “salvatorii” își tot dau cu stângul în dreptu’, asistând neputincioși cum pică victimele de la etaj,  treaba cu demisia este la fel de actuală și în cazul lui Raed Arafat, care nu poate patrona la infinit un sistem care își arată tot mai des limitele, din nenorocire cu costuri ridicate, în vieți omenești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *