miercuri , 3 martie 2021
Home / ADMINISTRAȚIE / Turnul Chindiei va rămâne așa cum îl știm:nu va avea acoperiș și nici nu va fi placat!

Turnul Chindiei va rămâne așa cum îl știm:nu va avea acoperiș și nici nu va fi placat!

La începutul lunii februarie, în jurul Turnului Chindiei, la Biserica Domnească  dar și la Biserica Sf. Vineri, au fost ridicate schele, aceste obiective emblematice pentru istoria Târgoviștei dar și a țării fiind cuprinse într-un proiect de consolidare și restaurare. Nu au întârziat zvonurile răutăcioase, inclusiv cu privire la o presupusă placare a Turnului cu polistiren. Pentru a lămuri lucrurile, amănunte despre importantul proiect de restaurare a dat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan:

Pentru a opri informațiile false care, de câteva zile, circulă pe anumite platforme de socializare, vin cu următoarea precizare:

Turnul Chindiei NU va avea acoperiș și nici NU va fi placat cu polistiren sau orice alt tip de izolație.

În momentul de față, emblema municipiului Târgovişte și a județului, la fel ca și alte monumente din Curtea Domnească, se află într-un amplu proces de reabilitare și restaurare, însă FĂRĂ A SE MODIFICA IMAGINEA ȘI STRUCTURA OBIECTIVELOR.

Schelele sunt montate doar în faza de execuție a lucrărilor, acestea fiind necesare pentru accesul constructorilor la zonele care vor suferi intervenții, iar acoperișul ridicat pe Turn are rolul de a proteja lucrările de precipitații, urmând a fi desființat la finalizarea proiectului. Mai mult decât atât, pentru a evita evenimentele nefericite și pentru protecția turiștilor, între canelurile platformei de pe acoperișul Turnului Chindiei, se vor monta balustrade de sticlă. De asemenea, pentru a pune în valoare arhitectura Turnului, se va realiza un mic spațiu de belvedere care va reînvia o mică parte a accesului din Turnul Chindiei către Palatul Domnesc.

Țin să precizez că valoarea lucrărilor este de 19.626.845,70 lei, banii europeni nerambursabili sunt în proporție de 85%, iar monumentele care sunt incluse în acest plan de reabilitare sunt următoarele: Ruinele Bisericii Paraclis, Biserica „Sf. Vineri”- Domnească Mică, Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” și Turnul Chindiei” a precizat președintele Corneliu Ștefan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *