marți , 13 aprilie 2021

Liberalii târgovișteni cer ministrului Economiei să nu mai tergiverseze preluarea COST

După senatorul Virgil Guran, șeful PNL Dâmbovița, care și-a declarat recent nemulțumirea vizavi de tergiversarea preluării COST de către Ministerul Economiei și chiar a făcut aluzie la o doză de rea voință, tema a fost abordată și de președintele PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu. Prin intermediul unei scrisori deschise, Cotinescu atrage atenția că, la COS timpul a expirat și enumeră cele mai importante argumente pentru preluarea activelor productive în contul creanțelor bugetare:

 Scrisoare deschisă adresată domnului Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

 

                                       Domnule Ministru,

    Ca târgoviștean și mai puțin în calitate de om politic, mă adresez direct dumneavoastră pentru că la C.O.S Targoviște timpul aproape a expirat. Pe 22 februarie a încetat măsura acordării șomajului tehnic pentru peste 1000 de salariați și pasul următor – o spune Administratorul Judiciar, este emiterea preavizelor și concedierea colectivă.

   Toate acestea se întâmplă după ce, la sfârșitul anului trecut, Guvernul Orban a creat cadrul legislativ care permite preluarea de către stat, prin Ministerul Economiei, a activelor productive ale C.O.S Targoviște, în contul datoriilor bugetare.

   Și-au exprimat acordul celelalte ministere avizatoare și mai trebuie doar semnătura dumneavostră pentru preluarea Combinatului și a celor peste 1000 de angajați.

    De ce avem nevoie de C.O.S Targoviște?

– Pentru că a rămas singurul producător de oțel-beton din România – 250000 tone /an;

– Economia României are nevoie anual de peste 1100000 tone de oțel-beton;

– C.O.S  este foarte important pentru economia orașului Târgoviște, numeroase firme locale depinzand de producția acestui combinat;

– Forța de muncă calificată din această oțelărie asigură alte 10000 locuri de muncă în domenii conexe;

  În susținerea interesului național trebuie să prevaleze dezvoltarea industriilor locale, pentru a reduce dependența de importuri, ducând astfel la micșorarea deficitului comercial al Romaniei.

   Pentru dezvoltarea orașului Târgoviște și Romaniei avem nevoie de Combinatul de Oțeluri Speciale !!!

 

   Cu considerație,

Președintele Organizației P.N.L Targoviște,

Aurelian Cotinescu – Consilier Local al Municipiului Targoviste

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *