marți , 13 aprilie 2021

Doreii de la Drumuri Naționale sparg tiparele: Au “reabilitat” podul provizoriu de la Pucioasa!!!

Mare ambuteiaj mare, joi după amiază, la ieșirea din Pucioasa spre Târgoviște. Nu că ar fi fost cine știe ce valori ridicate de trafic pe prea-mediatizatul DN 71, a cărei odisee- vorbind despre uluitoarea tergiversare a proiectului de modernizare- bate de departe imaginația și tragismul lui HOMER. Deranjul a fost generat de lucrările de reparații la podul provizoriu, ceea ce a presupus circulația semaforizată, pe un singur fir, alternativ, pe podul peste Pârâul Bizdidel. Un pod despre care specialiștii au spus încă de acum zece ani că nu mai prezintă siguranță, fiind închisă o bandă de circulație, ca nu cumva să se nimerească două vehicule grele simultan pe structura șubrezită.

Ca să fim bine înțeleși, o expertiză făcută cu un deceniu în urmă a pus în evidență gradul ridicat de uzură a podului și au fost recomandate lucrări de consolidare în regim de urgență. Câțiva ani mai târziu, în primul mandat la Transporturi, ministrul Răzvan Cuc a văzut cu ochii lui în ce hal arăta podul peste Bizdidel și a promis la rândul său consolidarea în regim de urgență. Între timp, câteva zeci de metri în amonte fusese montat un pod metalic, provizoriu. Ei bine, DOREII de la Drumuri Naționale ne-au confirmat că “provizoriu” are pentru ei un înțeles aparte. Zilele acestea – o spunem cu amarăciune, s-au autodepășit, ajungând să repare – să “reabiliteze”- ca să folosim un termen la modă, o structură de peste un deceniu provizorie.

Este ceva de noaptea minții și de neînțeles pentru orice om zdravăn la cap! Nu spunem că este neapărat rău că au turnat asfalt peste făgașele ajunse la o adâncime considerabilă pe podul metalic. Este însă inacceptabil să fie amânate la nesfârșit intervenții  apreciate în mai multe rânduri ca necesare și urgente și să fie preferate asemenea carpeil de doi bani, de parcă dâmbovițenii n-ar plăti rovinietă, acciza la carburanți ori celelalte taxe și impozite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *