marți , 13 aprilie 2021

Încă o tragedie și multe semne de întrebare

O țară întreagă s-a cutremurat de grozăvia petrecută sâmbăta trecută, pe o stradă până atunci anonimă , din București. O femeie de 56 de ani a pierdut controlul volanului, a lovit un stâlp din beton, după care bolidul de zeci de mii de euro a strivit două fete aflate pe trotuoar. O tragedie fără margini, cu zeci de vinovați morali, începând cu birocrații din primăria de sector, care au tot amânat montarea limitatoarelor de viteză , și până la tartorii din CNAIR, care au aprobat deschiderea traficului pe o autostradă care “deversează” sute de mașini pe oră pe câteva străduțe înguste din marginea Bucureștiului. Plus persoana în culpă directă, șoferița care , în mod inexplicabil, a beneficiat inițial de clemența polițiștilor și chiar a unor magistrați. Nu este deci de mirare că, după indignare,  au urmat sila și revolta opiniei publice față de sistemul prietenos cu infractorii.

Vreme de două zile nu numai că nu s-a luat nici o măsură preventivă împotriva femeii de la volan, pe motiv că “era foarte lovită, inclusiv la față, că fost bătută”- după cum s-a exprimat purtătoarea de cuvânt a  Parchetului. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri deși au fost martori la cumplitul accident care au declarat că șoferița era băută!

Culmea, și pe unii polițiști pare să-i fi interesat mai mult faptul că, după accident, mai multe persoane au agresat  șoferița  și  pasagerul bine trotilat. Ignorând martorii, reprezentantul Poliției, un anume Claudiu Costea, a frizat ridicolul atunci când a susținut că “nu s-a putut stabili dacă femeia aflată la volan consumase bauturi alcoolice, pentru că nu a putut fi testată din cauza unor probleme medicale, dar au fost recoltate probe biologice și va fi urgentată procedura pentru ca luni să fie gata rezultatele.”  Să ne fie cu iertare, dar ce a căutat la volan o persoană care nu era în stare să sufle în etilotest “din cauza unor probleme medicale”???  A existat cumva o tentativă de mușamalizare??? Un alt răspuns al lui Costea vine parcă să pună paie pe foc:

Întrebat dacă femeia circula cu viteză mare, așa cum au relatat  martorii, reprezentantul Poliției a afirmat că imaginile surprinse arată că „venea destul de tare mașina“. Păi ce fel de răspuns este acesta, venind de la un profesionist???

Toată această bâlbâială a încetat însă destul de brusc, din momentul în care  s-a stârnit un val uriașde revoltă  și apăruseră déjà în spațiul public imaginile cu filmul tragediei.

Luni s-a confirmat oficial că femeia care a intrat cu mașina pe trotuar și a spulberat  fetele de 6 și 21 de ani, consumase alcool înainte de a se urca la volan. Conform rezultatelor analizelor făcute la INML, criminala avea o alcoolemie de 0,67 g/l în sânge, la trei ore de la producerea accidentului, cu siguranță și mai mare la  momentul omorului!  Și aici vine întrebarea: cum i-a păcălit o femeie beată pe niște anchetatori versați că nu poate să sufle în etilotest din motive medicale? De ce atâta înțelegere pentru una care a curmat două vieți și a trebuit apoi adusă cu mandat la audieri? Faptul că a fost reținută de polițiști abia luni seară, după ce sâmbătă nu au realizat că duhnește a băutură  trebuie explicat clar, cu argumente dincolo de orice îndoială. Altfel suspiciunile vor rămâne iar instituția mai primește o bilă neagră, la un palmares nu tocmai imaculat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *