marți , 13 aprilie 2021

Pachete cu produse de igienă pentru 180 de familii nevoiașe

Societatea Națională de Cruce Roșie din România implementează un nou proiect de intervenție în pandemia COVID-19. Proiectul finanțat de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Rosie (IFRC), vizează o campanie națională de informare și de conștientizare a populației, în vederea limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, la nivelul județului Dâmbovița 500 copii participă, timp de 4 luni, la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional atât în școli cât și în sistem online, sesiuni susținute de voluntari ai Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița.
Totodată, 4000 adulți, în special din mediul rural sau din comunități aflate în risc de infectare, au primit informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu boala COVID-19 și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta.
Campania a debutat la nivelul județului Dâmbovița în luna octombrie 2020 cu mai multe sesiuni de informare și instruire a unui număr de 10 de voluntari de Cruce Roșie ai Filialei. Începând cu data de 16 noiembrie, voluntarii desfășoară caravana de educație pentru sănătate atât prin sesiuni destinate elevilor, fizic si online, cât și prin deplasarea efectivă în comunități aflate în risc de infectare și informarea directă a membrilor acestora.

Un plus al campaniei de informare este componenta de feedback comunitar prin care, în funcție de nevoile de informare ale populației constatate la nivel local, am adaptat campania punând accent pe aceste nevoi.

Proiectul are în vedere și ajutorarea a 180 de familii nevoiașe cu pachete care conțin produse de igienă din localitățile: Aninoasa, Ulmi, Răzvad, Moroeni, Potlogi, Dărmănești, Dragomirești.
Pentru publicul general, Campania națională de informare și conștientizare a populației în vedere limitării infectării cu virusul COVID-19 continuă în sistem online și pe rețelele de socializare prin publicarea de materiale și prin apelul la respectarea măsurilor de protecție.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *