marți , 13 aprilie 2021

DSP Dâmbovița- Campanie pentru conștientizarea importanței menținrii Sănătății orale

În luna martie, Ministerul Sănătății finanțează și organizează campania„Fii  mândru   de zâmbetul tău! Ai grijă de sănătatea ta orală!”, campanie  care aduce în atenția publică problematica  sănătății orale pentru populația generală (inclusiv copii și adolescenți).

Obiectivele campaniei sunt: creşterea numărului de persoane informate privind importanţa sănătăţii orale şi riscurile neglijării acesteia, a celor care adoptă comportamente sănătoase în vederea menţinerii sănătăţii orale,precum și formarea unor deprinderi sănătoase şi încurajarea tratamentului precoce al potenţialelor problemedentare, pentru a evita îngrijirile tardive, mai dificile şi mai costisitoare.

Tema campaniei: Campanie de informare și conștientizare a populaţiei cu privire la:

  • Importanţa sănătăţii orale
  • Factorii de risc pentru bolile cavității orale
  • Posibilităţile de prevenire a problemelor de sănătate orala

Conform OMS, bolile orale afectează aproape 3,5 miliarde de persoane şi multe dintre aceste afecțiuni pot fi evitate prin programe de prevenţie, diagnostic şi tratament, finanţate de guvern, asociaţii şi societăţi de promovare a sănătăţii.

Cariile dentare şi boala peridontală reprezintă la ora actuală cele mai frecvente boli infecţioase în întreaga lume. Larga răspândire a acestor boli este în strânsă corelaţie cu stilul de viaţă şi în special cu un consum crescut de zahăr, alcool şi tutun dar şi cu o igienă orală deficitară.

Campania este implementată la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Dambovita, iar suportul metodologic al campaniei este asigurat de către Institutul Național de Sănătate Publică.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *