marți , 13 aprilie 2021

Târgoviște: Se amenajează parc pe cinci hectare, în vecinătatea Complexului de Natație

În vecinătatea Complexului Turistic și de Natație a început amenajarea  unui parc nou, pe o suprafață extrem de generoasă. În cadrul investiției cu titlul „Reconversia si refuncționalizarea terenului din vecinătatea Complexului Turistic de Natație Târgoviște prin crearea de facilități pentru recreere”, pe o suprafață de aproximativ 50.000 de mp, va fi implementat un proiect care presupune amenajarea celui  mai mare spațiu verde din ultimii 50 de ani , incluzând zeci de specii de arbori ornamentali, arbuști rășinoși, foioși, plante florale, dar și construirea unui loc de joacă, a unei fântani arteziene, a unei scene cu gradene, a unui foișor și  amenajarea unor piste pentru biciclete.

Primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, a precizat că vor fi plantați peste o mie de arbori și arbuști iar parcul va fi dotat si cu o zonă de fitness cu elemente de tip bare de tracțiune sau cu mobilier urban inteligent cu Wi-Fi, va fi supravegheat video, iar tot spațiul verde va beneficia de sistem automat de irigații.

“ Lângă această locație anul trecut a fost construit terenul de antrenament, de asemenea în perioada următoare vor debuta lucrările și la noua bază sportivă pe care Primăria, prin Compania Națională de Investiții, o construiește. Deci, întreaga zonă va fi schimbată. Construirea acestui parc reprezintă numai o etapă a ceea ce înseamnă construirea a celei mai atractive baze de agrement din municipiul Târgoviște. Construirea zonei a debutat cu Complexul Turistic de Natație, a continuat cu terenul de antrenament, acum facem parcul, după aceea baza sportivă, cu nocturnă, cu 500 de locuri, cu tot ceea ce este necesar pentru a se practica sportul în condiții foarte bune. Perioada de execuție a acestui parc este undeva în luna martie a anului următor va fi finalizată investiția. Parcul va beneficia de toate facilitățile, de la loc de joacă pentru copii, la alei, la plantarea a aproximativ 1000 de arbori și arbuști, fântână arteziană, vestiare, și multe altele. Între Primăria Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița există un parteneriat care în această perioadă se dezvoltă foarte mult, îi mulțumesc domnului președinte Corneliu Ștefan pentru sprijinul acordat administrației publice”- a spus primarul Cristian Stan.

Va fi construit și un minipoligon destinat celor mici. Aici copiii se vor putea plimba cu mașinuțele sau bicicletele într-un mediu care imită străzile orașului și vor învața semnele de circulație. Valoarea totală a investiției este de 11 milioane de  lei, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4.

Prezent pe șantier, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a declarat că este o zi importantă, un moment deosebit pentru Târgoviște. Continuă dezvoltarea zonei, conform strategiei gândite de conducerea Primăriei Târgoviște. „Este un moment deosebit pentru municipiul Târgoviște, încep investițiile la acest parc, această zonă se dezvoltă. Îi asigur din nou, pe toți cei care reprezintă Primăria Târgoviște de tot sprijinul meu și al Consiliului Județean Dâmbovița în toate proiectele de dezvoltare ale comunității locale”- a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

La deschiderea lucrărilor au mai fost Gabriel Boriga, administratorul public al orașului și cei doi viceprimari- Monica Ilie și Cătălin Rădulescu. Termentul de finalizare este 31 martie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *