marți , 13 aprilie 2021

Bugetul leșinat al discordiei naționale

După negocieri interminabile între partidele din arcul guvernamental și cu peste două luni întârziere- asta ținând cont că am avut alegeri generale în decembrie – guvernul condus de Florin Cîțu a  adoptat și trimis la Parlament, pentru dezbatere și adoptare, proiectul  Legii bugetului de stat pe 2021. O lege care a fost votată fără absolut nicio modificare, după un simulacru de dezbatere și o doză uriașă de ceartă și circ.

Cearta a început de la comisiile de specialitate, în care reprezentanții majorității au făcut ce au vrut și au blocat fără excepție amendamentele propuse de PSD și AUR. Fără nicio explicație, doar “pentru că au putut”, ca să-l parafrazăm pe “Ciordache”. Scandalul a continuat fără întreruperi pânâ marți, când parlamentarii au adoptat Bugetul de stat pe 2021 și Bugetul asigurărilor sociale exact cum au fost înaintate de guvern. Este o adevărată premieră, fiind  primul buget de stat care nu a fost modificat în Parlament, Coaliția reușind să respingă “pe nemestecate” propunerile opoziției, care a acuzat Guvernul că alocă banii discreționar către administrațiile conduse de oamenii săi.

Mai consemnăm coborârea abruptă a limbajului , la nivel de maidan, cu acuzații explicite de furt, minciună, corupție și prostie: “Eliberăm bugetul de hoția PSD”- a spus premierul și replica lui Marcel Ciolacu n-a întârziat:”După ce că ești prost, mai pui și frână! Asta ca să venim cu un singur exemplu, dar grăitor…

Și se pare că meciul nu s-a terminat, de vreme ce deputatul PSD Daniel Suciu a declarat că luni va avea loc ședința PSD de Birou Politic Național, în care se va decide dacă va fi sesizată CCR în legătură cu Legea Bugetului.

Indiferent dacă va fi sau nu contestată legea la CCR, este clar că vorbim despre un  buget de austeritate , care nu mulțumește pe nimeni, care inspiră nesiguranță și incertitudine. Rezultatul “muncii” unei clase politice măcinată de ură, ambiții și orgolii, a cărei agendă este aproape paralelă cu aceea a majorității cetățenilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *