joi , 6 mai 2021

Bahmu și Șoșo sau ce au în comun masca medicală și chiloții

Oricât de tare s-au scremut flașnetele de serviciu să ne convingă de contrariu, mitinguțul așa-zis “pro-libertate”, organizat  în București, n-a fost decât un mare fâs, ca atâtea altele. Câteva sute de indivizi nu reprezintă poporul iar oamenii responsabili nu mai iau de mult în seamă niște exaltați supărați nevoie mare că nu-și mai pot face veacul prin cârciumi ori  că nu-și mai pot plimba câinii după ora 22,  cărăra li s-au alăturat  simbriașii, mitingiștii de profesie  binecunoscuți forțelor de ordine.

Pe scurt, toată această faună pestriță s-a încolonat sâmbătă la chemarea războinicei senatoare Șoșoacă și s-a pus pe urlete în Piața Victoriei, cu variațiuni la Palatul Cotroceni, după ce și-a tras sufletul în Parcul Izvor. Au strigat participanții contra guvernului, contra obligativității portului măștilor medicale, împotriva restricțiilor și a tot ce le-a mai dat prin cap. Timp în care, după modelul vajnicei alese, au încălcat absolut toate regulile de protecție sanitară. Motiv pentru care au și fost amendați organizatorii, inclusiv Diana Șoșoacă.

 Suntem de acord că fiecare are dreptul să-și strige nemulțumirile, doar trăim în democrație. Asta nu dă însă dreptul câtorva indivizi să se erijeze în salvatori ai neamului și luptători pentru apărarea libertăților câștigate cu atâtea jertfe în decembrie ’89. Sincer, n-am mai văzut de mult așa farisei, gata să se jure că a venit timpul ca Bucureștiul, prin mișcări de protest, să achite datoria “istorică”față de Timișoara.  O Timișoară chipurile carantinată și îngenunchiată de Arafat,  cu concursul primarului “Heil Fritz”, cum l-a alintat susnumita pe primarul de pe Bega(din câte știm fără se fi autosesizat CNCD-ul, atât de sensibil în alte ocazii). Din repertoriu n-au lipsit discursurile xenofobe, îmbrăcate în cel mai primitiv  limbaj naționalist, răcnite la stații de amplificare portabile. S-a mers pe idea că măsurile de carantinare și celelalte restricții ar fi de fapt niste pedepse și alte asemenea tâmpenii, ițite parcă din minți alienate, antrenate la balamuc.

 Repetăm, este democrație, fiecare este liber să spună ce vrea dar sunt niște reguli clare, care interzic incitarea la ură și anarhie. Și aici este de așteptat o reacție mai fermă a autorităților, datoare în primul și-n ultimul rând să ne apere nouă, adică majorității, integritatea și dreptul la viață.

Și încă ceva: cu tot dragul față de Diana Șoșoacă, dar sâmbătă n-a mai fost vioara întâi. Forțând un pic comparația, a pățit-o precum regina cea rea din basmul cu Albă ca Zăpada. A fost pusă net în umbră de o altă scandalagioaică de calibru, nu mai puțin cunoscuta Adriana Bahmuțeanu, care a făcut record de audiență bălăcărindu-se “live”cu Prigoană. Într-un moment de maximă inspirație, Bahmuțeanca a comparat nivelul de protecție pe care consideră că i-l asigură masca și chiloții, în situații diferite, firește. Și cu asta și-a tras spuza pe turtă, polarizând atenția mijloacelor media.

”Am obosit să port o mască care nu-mi servește la nimic. Mă apără de virus cum mă apără și chiloții la viol. Deci nu se poate așa ceva. Am obosit să aud de tot felul de măsuri care nu-și dovedesc eficiența”- a spus  Bahmu , acoperind practic cu două- trei fraze toate urletele isterice ale lui Șoșo.  Pentru “publicul țintă”  spoiala de rafinament în exprimare  a primat în fața vulgarității brute și rămâne de văzut dacă cele două dive se vor completa pe viitor  ori se vor  lupta pentru rolul de primadonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *