joi , 6 mai 2021

Orban se vrea și altfel de președinte

Într-un interviu de dată recentă, liderul Partidului Național Liberal a declarat că, odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, trebuie să ia foarte în serios şi candidatura la preşedinţia României. Ludovic Orban a precizat că va face analize serioase, pentru ca alegerile să fie câştigate cu cel mai bun candidat.

“E prematur  să  dau un răspuns. Sunt conştient de faptul că, odată înscris în lupta pentru un nou mandat de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, odată cu acest mandat, trebuie să iau în calcul şi candidatura la Preşedinţia României, pentru că preşedintele Partidului Naţional Liberal va trebui să intre în lupta pentru alegerile prezidenţiale din 2024”- a completat fostul premier. Acuma, nu sunt puțini cei care vor spune că Orban s-a pripit, că a pus într-un fel carul înaintea boilor. Adică ar fi trebuit să aibă răbdare, să câștige un al doilea mandat de președinte al PNL și abia apoi să aducă în discuție o eventuală candidatură la Președinția Romaniei.

Liderul liberal pare să fi intrat însă în logica de campanie  internă și nu este exclus ca acest mesaj să fi fost bine țintit. Un soi de atenționare pentru liberali, să nu se aventureze , să susțină pe unul care nu va avea nicio șansă în următoarea înfruntare  electoral majoră. Declarația poate fi interpretată și ca venind din partea unui politician sigur pe el, convins că nu va pierde șefia partidului, mai ales că  a venit pe fondul contrelor cu premierul Florin Cîțu și războiului pe față cu  prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, care l-a atacat în mai multe rânduri.

Merită amintit că scandalul intern a izbucnit la finele lunii  ianuarie, după ce  prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a lansat un atac dur la adresa liderului liberal, Ludovic Orban, pe care îl acuza că a condus și conduce dictatorial partidul, impunând decizii și ignorându-i pe ceilalți din conducerea partidului. “I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, a susținut Rareș Bogdan despre Ludovic Orban. El a mai spus că Orban “a eșuat” în calitate de președinte al PNL și că nu ar mai trebui să conducă partidul. În replică, Orban s-a declarat dezamăgit că “a crescut un șarpe în partid”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *