marți , 13 aprilie 2021

Carmen Holban, deputat PSD:”Ministrul Oros este o nouă calamitate pentru Agricultură”

Carmen Holban, deputat PSD de Dâmbovița susține moțiunea simplă îndreptată împotriva ministrului Agriculturii, pe care îl compară cu o calamitate pentru fermierii români. Iar ca “realizări” amintește de stoparea sau, după caz, amânarea programelor de dezvoltare a acestui domeniu crunt lovit de seceta de anul trecut.

“Voi vota Moţiunea simplă „Agricultura României este atacată de cel mai periculos dăunător – ministrul Adrian Nechita Oros”, alături de colegii mei din Grupul parlamentar PSD din Camera Deputaților. 

Solicitarea privind demisia ministrului Agriculturii Adrian Oros este perfect justificată, în condițiile în care acesta este foarte aproape de a desfiinţa întregul sector agroalimentar din economia României şi de a transforma fermierii români în săracii Europei.

În mandatul său de 17 luni, singura preocupare a ministrului Oros a fost aceea de a stopa și de a amâna programele de dezvoltare a agriculturii demarate în ultimii ani de către PSD. Este evident că deținătorul portofoliului Agriculturii nu poate să dezvolte agricultura, nu vrea și probabil nici nu-i pasă de acest lucru. 

România este într-o criză gravă, cauzată pe de o parte de seceta severă care ne-a lovit în anul agricol anterior, iar de cealaltă parte de incapacitatea actualului ministru de a pune în aplicare politici publice protective şi stimulative pentru industria agroalimentară.

Din păcate, domnul Oros este o nouă calamitate pentru agricultură, la concurenţă cu seceta şi cu virusul, şi reprezintă un adevărat pericol pentru acest sector greu încercat. Îi reproșez ministrului agriculturii managementul defectuos, lipsa de viziune, înșelarea încrederii producătorilor agricoli din toate zonele țării, precum și neplata la timp a subvențiilor destinate fermierilor afectați de secetă.

Din cauza incapacității domniei sale de a gestiona corespunzător situația agriculturii, de care depinde viaţa şi sănătatea fiecărui român, precum și securitatea alimentară a țării, ministrul Oros trebuie să facă un pas în spate, prin demisie”- a transmis dpt. Carmen Holban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *