marți , 13 aprilie 2021

România nu “fierbe” că vrea Șoșoacă

          Pe scenariul deja tocit, au avut loc noi proteste față de restricțiile impuse nu  în contextul pandemiei de COVID-19, cum s-au exprimat niște pafariști,  ci pe fondul creșterii alarmante a ratei de infectare în mari aglomerări urbane, ceea ce este cu totul altceva. Mișcări de stradă timp de mai multe seri la rând, în Capitală, în Piața Universității, și în câteva orașe , dar departe de amploarea pe care tot încearcă niște cozi de topor să le-o confere. De ce cozi de topor? Pentru că, în mod evident, printre organizatori se numără și politicieni care fac jocul unor puteri străine, neprietene. Pentru că sunt unii extrem de interesați ca în România să  fie scandal, să se creeze și apoi propage idea de țară neguvernabilă.

         Dacă duminică nu și-a asumat nimeni responsabilitatea,  protestele de luni au fost  organizate de către AUR, partid nefrecventabil pe scena politică și care își trage seva din circul în spațiul public, începând din stradă și până în  Parlament.

Remarcăm iarăși aceleași teme răsuflate, legate de “botniță”, de așa-zisa anulare a unor drepturi și libertăți constituționale și de măsurile cu caracter restrictiv, botezate de inițiatorii acestor mișcări “pedepse pentru români”. Acuma nu știm cum se împacă Simion cu Șoșoacă, recent dată afară din partid, culmea ipocriziei,  pe motiv de conduită. Dau însă nas în nas la manifestările tipic anarhiste, și amândoi falsează grosolan când strigă “libertate”. Cu bonus pentru Șoșoacă, tot mai deraiată, strigând ca o apucată că jandarmii primiseră muniție de război. O altă constantă rămâne  numărul mic de participanți la mișcările anemice de protest, insignifiant în raport cu milioanele de români zdraveni la cap și conștienți că numai respectând regulile vom scăpa de pandemie. Am mai observant că Arafat a devenit o țintă predilectă, monstrul care se răzbună pe români, dar și o amplificare a provocărilor, inclusiv la adresa forțelor de ordine care, greu de explicat, încă se poartă cu mănuși , mulțumindu-se să amendeze sporadic, pe unii care încalcă legea așa cum respiră.

Revenim la “trompetele” care nu mai prididesc să se jure că “vâlvătaia cuprinde toată țara”. Este o altă aberație dar și o altă bilă neagră pentru instituțiile care trebuie să apere statul tocmai de asemenea provocări, mai ales că vin după o iarnă dificilă pentru milioane de oameni, care suferă și pe urma crizei economice conexe. În fine, Bucureștiul,  Constanța, Cluj-Napoca, Galați și Sibiu, chiar și Târgoviștea, nu sunt chiar buricul Pământului și pe undeva este normal să fie și ceva exaltați- nu există nicăieri în lume pădure fără uscături.

 Încă o dată, România nu  fierbe pentru că așa spune un anume Simion de la AUR ori madam Șoșoacă. Normal că toți vrem viețile dinainte de pandemie și  libertatea de a ne mișca, dar în siguranță. Nimic nu va mai fi însă ca înainte, când- o spunem cu părere de rău, prea mulți erau certați cu apa și săpunul. Ne vom recăpăta libertatea dar numai respectând reguli, nu prin zbieretele și isteria șoșociștilor. Presa nu tace dar, trebuie să recunoaștem, mulți colegi nu arată responsabilitate, preferând să debiteze tâmpenii de dragul ratingului sau al banilor. Cum spuneam mai devreme, nu este pădure fără uscături.

 Nu suntem fanii Guvernului dar nici nu acceptăm pe nemestecate afirmații de genul  “sechestreză proprii cetățeni și îi terorizează zi de zi cu amenințări, statistici panicarde și amenzi.  Suntem cu toții în arest la domiciliu.” De acord că este o foarte proastă comunicare, că se comit abuzuri și multe erori, că guvernanții fac și ei cam tot ce au criticat atunci când erau în opoziție. Vedem însă că nici alții nu se descurcă mai bine dar cel puțin îi pun pe agitatori cu botul pe labe.

One comment

 1. ca să pricep cum e cu pandemia și ce vrea ea, a trebuit să citesc și să mă pregătesc
  astfel sînt pregătit pentru 3 ani, că atît spun oameni cu carte că ține asta
  primul an, mai mult cel al bîlbîielilor, a trecut, de bine, de rău
  mai avem doi ani de războială în care țara va fierbe pentru rating pe la televiziunile de casă (aka haznale)
  așa că partidul ăsta extremist ar face bine să-și retragă de pe străzi spre hodină “milițiile paramilitare”, că le extenuează și drumul e lung
  punerea în scenă a protestelor după metoda standad legionară a generației din 1927 nu mai ține în 2021 🙁
  și pentru faptul că atunci se vorbea de intelectuali, iar astăzi vedem cvasitotalitatea străzii compusă din huligani
  ps: mulțumiri învățămîntului românesc care a dus pe culmi mărețe analfabetismul funcțional, îl văd în stradă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *