marți , 13 aprilie 2021

Cam multă neîncredere

Cifrele unui sondaj de opinie realizat de Avangarde ar trebui să-i pună serios pe gânduri pe cei aflați la putere. Sondajul are mai multe teme, cu legături între ele, una dintre acestea vizând lupta internă din PNL, partid zguduit de tot mai dese scandaluri.

Cei mai mulți dintre repondenți îl creditează pe Ludovic Orban cu șansele cele mai bune  pentru a câștiga un nou mandat la șefia PNL, urmat de Florin Cîțu. 14% dintre respondenți l-au dat favorit pe Orban, 11 pe actualul premier, Florin Cîțu iar 8% pe Rareș Bogdan. De evidențiat faptul că 13% nu răspund iar 54% nu sunt interesați. Practic, pe doi din trei români îi doare-n cot de zbaterile liberale!!!

Treaba este aproape la fel de nasoală și când vine vorba despre Guvernul României.În ce miniștri au încredere românii? 57% dintre cei chestionați au răspuns că nu au încredere în niciun membru al Guvernului  iar alți 26% dintre respondenți nu au răspuns.

Din răspunsurile  “minorității” de  17% care a indicat un nume, a rezultat următorul clasament :1 Florin Cîțu, 2 Sorin Cîmpeanu, 3 Nicolae Ciucă, 4 Cătălin Drulă,5 Raluca Turcan.

Niște concluzii care ar trebui să dea insomnii unor lideri politici adevărați, interesați mai mult de soarta și bunăstarea țării decât de căpătuirea personală și de grup.  Revenind la liberali, un alt motiv de îngrijorare este că doar despre Cîțu s-ar putea spune că este omul partidului, Ciucă fiind mai mult technocrat, Sorin Câmpeanu venit după lungi stagii pe zona de stânga iar Raluca Turcan din “pepiniera”  pedelistă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *