marți , 13 aprilie 2021

Arteră rutieră modernă, pe patru benzi, între zona centrală a Târgoviștei și Dâmbovița Mall

De aproximativ două săptămâni, în municipiul Târgoviște se lucrează la lărgirea la patru benzi și modernizarea Străzii Neagoe Basarab, care face legătura între   Bulevardul I.C. Brătianu și zona Dâmbovița Mall. Este parte a unui proiect mai amplu, cu impact asupra decongestionării traficului rutier în zona centrală , inclusiv prin construirea unei artere noi , care să traverseze practic incinta UPET. A explicat  primarul Cristian Stan că se va realiza și un drum de legătură între cartierele Aleea Trandafirilor și CFR, care  va contribui la fluidizarea traficului din această zonă. Va fi  și o pistă de biciclete, vor fi locuri de parcare suplimentare și un spațiu verde.

Pentru a urmări lucrările au fost pe șantier primarul Cristian Stan și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de care au fost  administratorul public al județului, Cristian Avanu, administratorul public Gabriel Boriga și cei doi viceprimari, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

“Suntem pe strada Neagoe Basarab din municipiul Târgoviște, aici unde administrația locală târgovișteană implementează un proiect de lărgire pe patru benzi a acestei artere rutiere. De asemenea, se va face o stradă de acces exact în zona aceasta, dinspre Cartierul Aleea Trandafirilor spre Cartierul CFR, pentru a mai decongestiona puțin traficul în Aleea Trandafirilor și a avea acces direct spre Cartierul CFR, către zona UM Gară, zona Dâmbovița Mall. De asemenea, pe partea dreaptă va fi o pistă de biciclete, de fapt un mic părculeț, vor fi plantați și foarte mulți arbori, vor fi câteva băncuțe și întreaga zonă se va schimba radical. Totodată, vom crea și câteva zeci de locuri de parcare în această zonă pentru că locuitorii de aici ne-au solicita acest lucru și am încercăm să adaptăm proiectul astfel încât să asigurăm și o comunicare pe drum cu patru benzi dinspre mall către I.C. Brătianu și, de asemenea, să oferim și locuitorilor din zonă confortul de a avea locuri de parcare. Acest proiect este numai o primă parte a proiectului mai amplu pe care noi îl avem în derulare și anume crearea unui drum prin incinta UPET care să lege Bulevardul Independenței de Bulevardul I.C. Brătianu și apoi de zona mall. Din păcate anul acesta nu cred că vom reuși să ne ocupăm de expropriere. Vreau să spun că și terasamentul fostei căi ferate a UPET a fost obținut de administrația publică târgovișteană prin expropriere și așa vrem să facem și cu  artera directă dinspre Bulevardul Independenței către Bulevardul Regele Ferdinand. Proiectul de lărgire la patru benzi la care se lucrează în prezent se va finaliza anul acesta. Este un proiect de care zona aceasta avea nevoie, mai ales că vom mai scoate puțin traficul din Aleea Trandafirilor și, de asemenea, Bulevardul I.C. Brătianu va fi mai lejer, în contextul în care de aici se poate ajunge direct la zona mall, Bulevardul Regele Ferdinand și cu ieșire direct pe centura municipiului Târgoviște, iar după ce vom reuși să implementăm și proiectul cu accesul prin incinta UPET, cred că lucrurile vor arăta și mai bine din punct de vedere al cotelor de trafic în zonele sensibile din municipiul Târgoviște”– a spus primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a felicitat administrația publică târgovișteană, echipa de la Primăria Târgoviște, pentru proiectele pe care le implementează și a anunțat că va repune pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind susținerea, cu suma de nouă milioane de lei, bani de la Consiliul Județean,a finalizării centurii rutiere. Șeful administrației județene a venit și  cu  o veste bună pentru târgovișteni: în câteva zile va fi finalizat studiul de prefezabilitate pentru Inelul II de centură al Târgoviștei, documentație care va ajunge foarte rapid la  ministrul Transporturilor, pentru încheierea protocolului pentru realizarea Proiectului tehnic

Le mai dau o veste bună târgoviștenilor, tot împreună cu primarul municipiului Târgoviște, săptămâna viitoare, vom lansa Inelul 2 de centură al municipiului Târgoviște, în câteva zile proiectantul va preda Consiliului Județean Dâmbovița Studiul de prefezabilitate și după ce mă voi consulta cu primarii de la Târgoviște, Ulmi, Dragodana, Mănești, Șotânga, Doicești, vom preda Studiul de prefezabilitate Ministerului Transporturilor pentru a încheia protocolul privind Proiectul Tehnic și pentru lucrarea propriu-zisă pentru Inelul 2 de centură”- a spus  președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *