joi , 6 mai 2021

IVECO DEFENCE VEHICLES este gata să livreze Armatei Române primul lot de autocamioane asamblate la Petrești

Fabrica IVECO DEFENCE VEHICLES ROMÂNIA- partener industrial Compania GEO-STING, a fost inaugurată astăzi, în prezența președinților celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu și Ludovic Orban, a ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, ministrului Energiei- Virgil Popescu, a președintelui Consiliului Județean Dâmbovița- Corneliu Ștefan, prefectului Aurelian Popa. Au participat la eveniment ES Marco Giungi, ambasadorul Italiei la București și Claudio Catalano, CEO Iveco Defense Vehicles, alți reprezentanți ai părții italiene și ai unor instituții deconcentrate.

Cu șapte luni  în urmă, mai exact pe 25 august 2020, la Petrești, în prezența fostului premier Ludovic Orban,  ministrului de atunci al Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri- Virgil Popescu, ministrului Apărării Naționale- gen(r) Nicolae Ciucă  și a ministrului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor-Lucian Bode, a însărcinatului cu afaceri al Ambasadei Italiei la București și  reprezentanților consorțiului IVECO, au fost  inaugurate lucrările pe șantierul  fabricii de camioane militare. Un proiect al Companiei  IVECO DEFENCE VEHICLES ROMANIA- partener industrial Compania GEO-STING, extrem de  important pentru comunitatea dâmbovițeană de afaceri și pilon însemnat pentru industria de apărare din România.

Intenția declarată a  investitorilor a fost  de a începe producția  în cel mai scurt timp, fiind vorba despre vehicule speciale, de mare tonaj, care vor fi asamblate la Petrești și care vor intra în dotarea Armatei Române, și nu au exagerat cu nimic. Prima capacitate de producție  a fost inaugurată astăzi, are o suprafață de 9000 de metri pătrați, cu trei linii de producție și 25 de zone de lucru. Potrivit reprezentanților IVECO DEFENCE VEHICLES, la Petrești se vor asambla cabinele blindate și neblindate, vor fi încorporate pe șasiu, camioanele fiind astfel completate, testate și integrate în fabrica din România. Prin inaugurarea acestei fabrici a fost făcut primul pas în asimilarea tehnologiei de asamblare a întregului șasiu, proces care, în baza acordului cadru semnat cu Ministerul Apărării, se va derula în următorii patru-cinci ani. În primul an vor fi asamblate aici 440 de camioane și, treptat, un procent important din componente vor fi fabricate în România. Lotul de teren pe care a fost construită capacitatea de producție are o suprafață de 45000 de metri pătrați, ceea ce va permite  dezvoltarea ulterioară.

După primirea oficială a invitaților a fost făcut un tur al fabricii, pe parcursul căruia au fost prezentate detalii cu privire la procesul tehnologic și de producție. În cuvântul său, Ludovic Orban, premierul României la momentul începerii lucrărilor, a remarcat că, în urmă cu câteva luni era doar un câmp. Astăzi, Fabrica Iveco reprezintă un model în ce privește deblocarea investițiilor și atragerea capitalului privat.  A vorbit despre beneficiile pe care o asemenea investiție le are pentru economia județului și a precizat că facilitatea de producție de la Petrești este construită în cadrul programului de înzestrare a Armatei, program cu o durată de zece ani și o finanțare de 90 de miliarde de lei.

Claudio Catalano, CEO Iveco Defense Vehicles, a scos în evidență colaborarea bună cu România, care datează din anul 2015, inaugurarea de astăzi venind să confirme continuarea parteneriatului, care include și  importante investiții locale și colaborări viitoare.

Un mesaj de încredere, constructiv, a transmis Anca Dragu, președinta Senatului iar Virgil Guran, senator de Dâmbovița și șeful Grupului parlamentar PNL a spus că “Fabrica de la Petrești deja se constituie într-un pol de dezvoltare, creând locuri de muncă și generând cristalizarea infrastructurii în zonă, la fel cum s-a întâmplat în zona Titu, unde Renault a dezvoltat o investiție sau în zona limitrofă Târgoviștei, unde Arctic a ridicat o fabrică.Da, sunt investiții private, dar fiecare a beneficiat fie de un ajutor de stat, fie de garanția statului asupra unui mediu economic și legislativ stabil, predictibil, sănătos.” 

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a subliniat că obiectivul IVECO reprezintă o recunoaștere a potențialului economic pe care județul Dâmbovița îl are și a evidențiat capacitatea tuturor de a participa la un efort comun în interesul comunităților noastre. Șeful adinistrației județene a venit și cu o veste foarte bună atât pentru investitori cât și pentru locuitorii comunei Petrești:“Îi asigurăm pe partenerii noștri de la Iveco Defence Vehicles, dar și pe viitorii investitori, de toată disponibilitatea și susținerea noastră.

          Pentru a întări cele spuse mai devreme, țin să vă anunț că, la nivelul Consiliului Județean Dâmbovița, am emis deja o hotărâre care prevede asocierea insituției pe care o reprezint cu primăria Petrești, astfel încât, în cel mai scurt timp, să putem realiza în comun un drum de centură al comunei, în lungime de 4 km. Cu siguranță, această bretea ocolitoare va ajuta foarte mult Iveco Defence Vehicles.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *