joi , 6 mai 2021

Dpt. Carmen Holban, mesaj dur despre guvernanți:”De un an de zile improvizează,fug de răspundere, mint și manipulează grosolan!”

Dpt. Carmen Holban, membru în Comisia pentru Sănătate și familie, este de părere că nu trebuie  lăsat nesancționat episodul sumbru de la Spitalul Foișor, cu atât mai mult cu cât este elocvent vizavi de nivelul de incompetență al actualilor guvernanți:

„Iau decizii absurde pentru că au ajuns la punctul în care nu-și mai pot acoperi incompetența. De un an de zile improvizează, fug de răspundere, dar în același timp mint și manipulează grosolan în interesul politic al actualei guvernări”- a declarat  deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban,într-o conferință de presă.

,,Am să încep cu două mesaje primite pe o reţea de socializare în noaptea de vineri spre sâmbătă. Primul este venit de la o rudă a târgoviştencei aflate printre pacienţii evacuaţi din Spitalul Foişor şi în care mi se spunea că femeia a fost trimisă acasă cu maşina fiului său, în condiţii necorespunzătoare pentru o persoană proaspăt operată. În al doilea mesaj mi se transmite că pacienţii cu probleme ortopedice pot fi rezolvaţi oriunde şi că este total nejustificată condamnarea deciziei de a scoate noaptea din Spitalul Foişor oameni proaspăt operaţi. O să răspund acestui mesaj, dar se cuvine o analiză a ceea ce s-a întâmplat înainte de evacuarea pacienţilor de la Foişor. Ministrul Sănătăţii a emis două ordine. Primul în 26 martie prin care Spitalul Foişor era inclus pe lista unităţilor sanitare pentru pacienţi Covid 19, iar al doilea, emis pe 2 aprilie, prin care se modifica anexa cu lista spitalelor Covid, listă în care Spitalul Foişor nu mai apărea. Apoi, vineri, pe 9 aprilie, Raed Arafat emite un ordin avizat de ministrul Sănătăţii prin care unitatea medicală este operaţionalizată ca să primească pacienţi infectaţi cu coronavirus. Nimeni nu neagă presiunea tot mai mare pe care sistemul sanitar o resimte în momentul de faţă din cauza acestui virus păcătos, dar acest lucru nu justifică tratamentul inuman la care au fost supuşi pacienţii de la Spitalul Foişor. Este nevoie ca acest spital să fie transformat în unitate Covid? Da, este nevoie! Problema este cine trebuie să facă acest lucru şi mai ales cum să facă acest lucru. S-au ocupat de acest lucru cei care au dus România pe locul 10 în lume la mortalitate provocată de pandemie. Din martie 2020, de la debutul pandemiei în România, au murit 2100 mai mulţi oameni la fiecare milion de locuitori, faţă de anii precedenţi. Studiul făcut de Financial Times vorbește de un exces de mortalitate, în care pot fi incluşi şi cei afectaţi indirect de pandemie, adică cei care au murit de alte boli pe care nu le-au mai putut trata din cauza crizei sistemului medical din România. În tot acest timp, când date clare şi concrete puse la dispoziţie de OMS şi publicate de presa internaţională în analize riguroase ale modului în care guvernele gestionează criza pandemică, autorităţile române, prin vocea lui Raed Arafat, ne anunţă că România se numără printre ţările cu cele mai mici rate de mortalitate cauzate de Covid-19. Repet, date care situează România pe locul 10 în lume la morţi de Covid, sunt date pe care OMS le furnizează şi le face publice. Aceştia sunt oamenii care au decis evacuarea unui spital întreg. Iau decizii absurde pentru că au ajuns la punctul în care nu-şi mai pot acoperi incompetenţa. De un an de zile improvizează, fug de răspundere, dar în acelaşi timp mint şi manipulează grosolan în interesul politic al actualei guvernări.

Îmi permit să răspund celui de-al doilea mesaj! O mamă cu un copil minor programată pentru o intervenţie la coloană la Spitalul Foişor riscă să rămână paralizată pentru că acesta a fost transformat în spital Covid. În ţară, la spitalele private operaţia costă 10.000 de euro, iar la alte spitale de stat nu mai are timpul necesar să ajungă având în vedere programările foarte târzii din cauza pandemiei, plus că nu orice spital poate rezolva implantul de care are nevoie. Aşa că pacienţii cu probleme din acest spital nu pot fi rezolvaţi oriunde. Soluţii se puteau găsi şi pentru cei care au suferit din cauza Covid, dar şi pentru cei care au alte probleme la fel de grave, nu are însă cine să le gândească şi să le pună în practică. Suntem în această situaţie nu doar din cauza pandemiei scăpate de sub control, ci pentru că în mod aberant au refuzat testarea masivă, au luat decizii care au dus la lipsirea de tratament a pacienților cronici, au greșit grav în privința pregătirii secțiilor de ATI”, a declarat deputatul PSD Carmen Holban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *