marți , 21 septembrie 2021

Vaccinare la liber sau încă o uriașă umilință pentru românii de rând ?!

Am trăit să o vedem și pe asta: de vineri românii se vor putea vaccina fără să se mai programeze, fără să mai acceseze platforma online ori să înroșească telefonul cu zilele, până prind un loc norocos. Și mai ales fără să-și mai aștepte apoi rândul  cu săptămânile, dacă nu chiar cu lunile. Nu este deloc o glumă, este realitatea pe care o catalogăm însă drept  o nouă umilință fără margini, încă o bătaie de joc după scandalul cu “specialii” care și-au vaccinat peste rând nevestele și amantele, în centre cu circuit închis, despre care prostimea nici nu ar fi trebuit să afle. Ca o paranteză, adevărul despre campania de imunizare “paralelă” împotriva COVID-19 a fost dată în vileag de Vlad Voiculescu, fiind probabil cam singurul lucru bun pe care l-a făcut în calitate de ministru al Sănătății.

Vorbeam însă despre imunizarea “la liber”, care va începe chiar de la sfârșitul săptămânii. De vineri, mai exact, românii vor putea să se vaccineze împotriva COVID-19 cu serul AstraZeneca fără a se mai înscrie pe listele de așteptare și fără a mai fi nevoie de programare. Vor putea merge direct la centrele de vaccinare unde sunt locuri libere și vor prezenta cartea de identitate. Cum  făceau odată, păcăliți de cămătarii cu gulere albe, care îi momeau la  “creditele doar cu buletinul”.

De ce am spus că este o uriașă umilință? Pentru că bieții oameni, care habar nu au ce este Internetul, care inițial au fost lăsați în plata Domnului, acum sunt momiți să se vaccineze cu un ser de care fuge toată lumea. Nu comentăm aici scandalul efectelor adverse ale acestui produs. Arătăm doar că niște minți nesimțite au găsit o metodă prin care să fie utilizate câteva sute de mii de doze dintr-un produs compromis. Și ca să fim corect înțeleși, exprimăm opinia că, în cazul vaccinării cu AstraZeneca, beneficiile precumpănesc, mai mult ca sigur, în raport cu eventuale daune, dar mârlănia rămâne. Întrebăm doar de ce nu sunt chemați “specialii” nevaccinați până la această dată să fie imunizați fără programare, că doar au prioritate nu??? Că doar au și  avut o etapă special dedicată înainte de trecerea la vaccinarea populației generale?

Rușine să le fie nemernicilor care s-au gândit la așa ceva și bine ar fi să se găsească cineva să-i întrebe ei cu ce s-au vaccinat, cu ce și-au vaccnat părinții??? Sau așa este ordin de la Cîțu, să se vaccineze la blană, să poată  să se laude că ne-a scăpat de belea în ajunul congresului de alegeri din PNL ???

P.S. Pe ce au mizat oare acești neoameni când au venit cu asemenea propunere, pe faptul că sunt peste o jumătate de million de persoane pe listele de așteptare, după ce mai bine de o sută de mii au renunțat la programările pentru AstraZeneca??? De-a dreptul dezgustător!

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *