joi , 6 mai 2021

Clarificări … doctrinare

După o primă repriză câștigată clar de liberali, am spune chiar prin knockdown și cu un bonus consistent pentru premierul Florin Cîțu, useriștii continuă să încaseze lovitură după lovitură. Li se plătește practic cu aceeași monedă pentru aroganțele de până acum, pentru atitudinea sfidătoare și  de superioritate, de politicieni neprihăniți și vizionari, cu care și-au tratat partenerii.

Un croșeu zdravăn a venit de la premierul Florin Cîțu, care  a insistat pe faptul că actuala coaliție de guvernare este condusă de PNL, are premier liberal și un program de guvernare liberal: Coaliţia de guvernare condusă de PNL, cu un premier liberal, a câștigat clar și fără dubiu încrederea instituțiilor internaționale și a investitorilor străini- a declarat primul ministru în contextul creșterii ratingului de țară al României de către Agenția S&P.Așa cum am spus de foarte multe ori, economia liberală este singura soluție pentru a oferi bunăstare tuturor românilor. Toate aceste lucruri pe care le-am făcut – și le-am făcut bine – noi, liberalii, dar şi coaliția condusă de PNL. La o adică, ce au făcut bun ceilalți din arcul guvernamental, a fost sub conducerea liberală…

Aproape concomitent, președintele PNL Ludovic Orban a transmis că „orice ministru, înainte de a-și ataca premierul, trebuie să își scrie demisia”, avertizând  miniștrii că este obligația premierului de a revoca din funcție orice ministru care îl atacă:„Dacă cineva din guvern vrea să dea declarații critice la adresa premierului întâi să scrie demisia, apoi să dea declarații critice (…) Dacă nu și-a scris demisia, trebuie să știe că va pleca acasă, exact cum a plecat acasă Voiculescu”, a reiterat Orban, după ce anterior îi invitase practic pe miniștii USR-PLUS să demisioneze, pe logica declarației lui Barna cu privire la retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîțu.

Una peste alta,, Barna, Cioloș și compania au ieșit jumuliți rău de tot după acest episod. Coaliția merge mai departe iar  Partidul Național Liberal apare în fața opiniei publice ca  un partid responsabil,  care și-a asumat răspunderea guvernării în timpul celei mai grave crize medicale și economice cu care țara se confruntă în ultimii 70-80 de ani.
Simțind momentul propice, Orban a mai lansat o rafală spre useriști, cărora le-a reproșat  “gafele și lipsa de performanță” a lui Voiculescu, invitându-i să  nominalizeze un ministru care să facă lucrurile cu adevărat foarte importante.
În concluzie, este evident că liberalii s-au săturat de toanele aliaților la guvernare , că nu mai lasă loc pentru dubla măsură. Miniștrilor Drulă, Năsui  și Ciprian Teleman, anonimul de la  “Cercetare”, li s-a spus să facă ciocu mic iar lui Barna că nu poate fi și vice-prim-ministru și contestatar al șefului guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *