joi , 6 mai 2021

Mult altruism și un strop de bucurie pentru oameni sărmani din Ciocănești și Tărtășești

Ion Nilă, directorul Liceului Tehnologic “Marin Grigore Năstase”, din Tărtășești, aproape că nu mai are nevoie de prezentare. Manager priceput și bonom în același timp, a dat un nou înțeles profesiei de dascăl: la liceul pe care îl administrează și pe care l-a dotat ca la carte elevii învață meserii care au căutare și învață în același timp să fie oameni.

Cunoscându-l de ani și ani de zile, știind cât a dat până acum comunității, aproape că nu am fost surprinși să-l găsim zilele acestea- chiar  fiind vacanță școlară- în plină activitate. Asemenea unui dirijor atent la toate detaliile, profesorul Ion Nilă își supraveghea oamenii angrenați într-o substanțială acțiune caritabilă, pe care a gândit-o și numit-o, simplu, “CUTIA BUCURIEI”.

În bucătăria îndestulată și bine utilată a liceului, personalul și mai mulți voluntari pregăteau o masă caldă pentru peste două sute de familii- sărmăluțe și pește fript. La aceleași familii nevoiașe, din comunele Ciocănești și Tărtășești, vor ajunge pachete consistente din care nu vor lipsi alimentele de bază, în cantități îndestulătoare pentru masa de Paște, dar nici ouăle, cozonacii ori dulciurile.La Ciocănești, se va îngriji de distribuirea “Cutiei Bucuriei” primarul Ciprian Nilă, care calcă apăsat pe urmele tatălui și înțelege să fie alături și de aceia cu care soarta a fost mai puțin generoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *