joi , 6 mai 2021

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran spune că este dezamăgit de partenerii de la USR

Președintele PNL Dâmbovița, Virgil Guran, nu a ocolit răspunsurile la întrebările privind coabitarea la guvernare cu USR-PLUS, dimpotrivă! Șeful Grupului Liberal din Senat nu și-a ascuns nemulțumirea, dezamăgirea resimțită după ce miniștrii Năsui și Drulă au blocat cele două proiecte mari pe care s-a axat practic întreaga campanie electorală a PNL în Dâmbovița, anume modernizarea DN 71 și preluarea COS Târgoviște:”Miniștrii Năsui și Drulă au altă agendă decât cea importantă pentru Dâmbovița! Pentru mine, va trece greu acest lucru și nu voi uita ceea ce au făcut! Mă cert de două ori pe săptămână cu USR-ul pentru că îmi aduc aminte ce mi-au făcut cu DN 71 și COS Târgoviște! Nu m-am gândit că poate să vină un ministru care să taie toate aceste contracte și să fie și în coaliție cu noi!”

Virgil Guran nu a ascuns nici faptul că neînțelegerile din arcul guvernamental sunt mai frecvente decât ar fi de așteptat, o explicație în opinia sa fiind lipsa de experiență și diplomație a celor de la USR, ajunși pentru prima dată la guvernare:”Trebuie să recunoaștem că sunt discuții mai dese decât de obicei într-o coaliție și acestea sunt generate, cred eu, și de faptul că USR este prima dată la guvernare și nu are foarte multă experiență politică și nici diplomație,  în ceea ce discutăm, în ceea ce negociem.  Asta este conjunctura politică și nu prea văd cum s-ar realiza o altă majoritate! (…)Am fost extrem de dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat. Poți să ai guvernul, să semnezi contractele, să se adjudece, să fie bani și tot nu m-am gândit că poate să vină un ministru care să taie toate aceste contracte și să fie și în coaliție cu noi. Pentru mine a fost o dezamăgire foarte mare, am ieșit foarte puțin în presă să spun, dar în interior am avut discuții mari, cu strigături cu cei de la USR și nu au înțeles. Și cu Drulă am avut controverse puternice, mi-a zis că o să-mi demonstreze că o să recupereze timpul și DN 71 cu drumul expres se va realiza în același timp în care s-ar fi realizat și proiectul respectiv. Nu cred, deocamdată, dar eu urmăresc proiectul, văd că se mișcă repede, intră la licitație pentru SF și proiectare. Nu mai cred în lucruri de genul acesta, sincer să fiu am început să cred în ceea ce este la îndemâna mea și pot să hotărăsc eu!”

Cu atât mai dură a fost lovitura primită în cazul Combinatului de Oțeluri Speciale pentru că, a spus președintele Virgil Guran, proiectul era inclus în programul de guvernare negociat cu cei de la USR:”Cu COS Târgoviște este o mare decepție! Cu greu m-am abținut la moțiunea referitoare la Năsui. (…) Pentru mine, va trece greu acest lucru și nu voi uita ceea ce au făcut. Nu mi se pare normal, mai ales că, în momentul în care am negociat, era trecut în programul de guvernare și n-au ținut cont de acest lucru. Este păcat! Ministrul Năsui și ministrul Drulă au altă agendă decât cea importantă pentru Dâmbovița. Nu poți să ai un dialog foarte clar cu domnul Năsui, are ideile lui și nu abdică sub nicio formă de la ele!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *