marți , 21 septembrie 2021

Moțiune cu final așteptat

Surpriza nu s-a produs în plenul Parlamentului și premierul Cîțu “supraviețuiește” primului demers mai serios menit să-i dărâme scaunul. Moțiunea de cenzură inițiată de PSD a strâns numai 201 voturi, cu 33 mai puține decât minimul necesar pentru ca guvernul să plece, un rezultat care arată că niciunul dintre partidele din coaliție nu dorește să lase puterea. Sigur, au fost și vor mai fi fricțiuni dar nimeni n-are chef să ajungă în Opoziție, ceea ce ar însemna implicit  decuplarea de la robunetul cu bani publici. Este clar că tactica de a ține în bănci parlamentarii Puterii a dat roade și la fel de clar că numai PSD și AUR au votat moțiunea, în timp ce reprezentanții minorităților s-au dat după cum bate vântul. Și asta nu dezinteresat!

Odată încheiat și acest ultim episod, s-a pus punct și sesiunii parlamentare iar aleșii au liber la lunga vacanță de vară, după un prim semestru în care nu s-au omorât cu munca. În materie de circ au excelat însă, ca de obicei, ba au avut chiar elemente în plus odată cu intrarea AUR în rândul partidelor parlamentare.

Revenind la moțiunea de cenzură, inițiativa PSD a fost perfect normală, chiar dacă deznodământul se cam știa dinainte. A surprins însă prestația  premierului Florin Cîțu, venit în plen să răspundă acuzațiilor. Acesta  a lansat un atac furibund nu doar la adresa social-democraților, ci și a lui Ludovic Orban cu care își dispută șefia PNL. Practic și-a făcut campanie și în Parlament, semn clar că lupta din interiorul PNL este mult mai aprigă în aceste zile decât disputa cu adversarul tradițional, numind aici Partidul Social Democrat!

 

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *