marți , 21 septembrie 2021

Școlile vor rămâne deschise până pa pragul de infectare de 6 la mie!

Într-o conferință de presă susținută vineri dimineața, ministrul Educației a declarat că “școlile vor rămâne deschise până la pragul de infectare de 6 la mie, sub rezerva validării CNSU. Peste acest prag vor apărea o serie de condiții, care nu vor dezavantaja persoanele vaccinate, fie ca vorbim de elevi de peste 12 ani, fie ca vorbim de profesori, dar vor fi beneficii pentru elevii și profesorii cei vaccinați”, a mai spus Sorin Câmpeanu. Purtarea măștii medicale în școală va fi obligatorie în continuare pentru copiii de peste 6 ani, iar purtarea mastii in spatii deschise nu va mai fi obligatorie- a completat Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

Prezent și el la conferință, premierul Florin Cîţu a afirmat  că dorește ca anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să continue în acelaşi fel: “Am avut două lucruri pe care le-am spus la început. Am spus – şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică.”

Deciziile au fost luate după ce participanții la ședința comună a ministerelor implicate au ajuns la concluzia că elevii oricum circulă și este mai bine pentru ei să își desfășoare activitatea într-un mediu care poate fi supravegheat și controlat.

 

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *