marți , 21 septembrie 2021

Campanie de vaccinare în școli și universități

După începerea școlii pe 13 septembrie, elevii cu vârste peste 12 ani, dar și părinții sau angajații școlilor se vor putea vaccina și la școală. În școli sunt însă doar 476 de cabinete medicale dotate corespunzător, celelalte două posibilități puse la dispoziție fiind asigurarea de  echipe mobile sau vaccinarea la centre de vaccinare de lângă școală.

Minorii se pot vaccina doar cu prezența părinților și doar după exprimarea consimțământului informat printr-un formular.Pentru prima doză, campania de imunizare în învățământul preuniversitar începe pe 13 septembrie și se încheie pe 15 noiembrie. Pentru învățământul universitar  campania debutează la 1 octombrie și se finalizează pe 1 decembrie.
Campania specială pentru vaccinarea în unitățile de învățământ a elevilor, familiilor acestora, studenților, personalului didactic și nedidactic încadrat în unitățile respective este organizată în vederea limitării riscului de infectare cu SARS-COV2 în comunitate, precum și în unitățile de învățământ.

Se va stabili un program de vaccinare în una sau mai multe zile pe săptămână în funcție de solicitări, fie de dimineață alternativ cu program de dimineața și se va alege unul dintre vaccinurile aprobate pentru administrare persoanelor de peste 12 ani – Pfizer sau Moderna.

Minorii vor fi însoțiți la vaccinare de către aparținătorii adulți. Toate vaccinările se fac doar după exprimarea consimțământului informat și după completarea formularului de exprimare a consimțământului informat, care poate să fie descărcat anterior prezentării la vaccinare pentru a fi vizualizat de către aparținători.

 

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *