marți , 21 septembrie 2021

“O greșeală” pentru care românii și nu aventurierii politici vor achita nota de plată

Este dezgustător ce se întâmplă astăzi pe prima scenă politică. O succesiune de fandoseli la limita abuzului, stângăcii și pe de altă parte gesturi sfidătoare, obraznice în primul rând la adresa marii mase a alegătorilor. Pentru că ce fac până mai ieri „politicienii puterii” este o jignire fără seamăn adusă milioanelor de cetățeni care i-au votat și un deserviciu imens făcut întregii populații, trăitoare într-o țară neguvernată, unde au stăpânit și stăpânesc în continuare bunul plac și interesele de gașcă. Adică trei din patru familii privesc cu groază la facturile umflate la gaze și energie și tremură la gândul că vine iarna cu alte scumpiri iar drulii, cîții și ceilalți troli se joacă de-a demisiile și moțiunile, într-o horă macabră în jurul ciolanului, din care nimeni nu vrea să se desprindă. Nu mai reluăm întreaga circotecă, punctăm numai câteva episoade pe care le apreciem elocvente.

După ce a stârnit furtuna, tocmai premierul Florin Cîţu s-a găsit să facă pe neprihănitul. A declarat în cursul unei întruniri “electorale” că ar fi o greşeală în acest moment alegerile anticipate şi că este nevoie de un guvern stabil. Așa este, dar nu este nevoie neapărat să rămână premier. România are nevoie de stabilitate politică, are nevoie să fie guvernată și românii au dreptul să fie apărați în fața speculanților, fie că vorbim de tarabagii, fie de furnizorii de utilități!
Tot Cîțu argumentează nevoia unui guvern care să se bucure de susținere în Parlament: “Suntem încă în pandemie (a aflat și el asta, în sfârșit). Vine iarna, facturile la energie deja ştim că vor creşte şi trebuie să adoptăm acele măsuri. Cred că doar cineva care nu îşi doreşte binele românilor şi îşi doreşte să arunce ţara în haos vorbeşte de alegeri anticipate în acest moment, astăzi.” Și este dreptul nostru să întrebăm: Cine aruncă țara în haos??? Opoziția ori nesătuii de la Putere???

 

Mai departe, săptămâna politică a debutat nu atât furtunos cât de o manieră tragi-comică. În Parlament nu a fost cvorum și “reziștii” au fâlfâit jalba-n proțap și demisiile miniștrilor de care șeful de la Cotroceni n-are chef să ia la cunoștință, o altă ciudățenie de neînțeles și de neacceptat într-o țară normală. Continuă în schimb dialogul la distanță!

Ministrul demisionar al Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a atacat  pe fostul șef de la Palatul Victoria, la scurt timp după și-a depus demisia la cabinetul acestuia. L-a făcut iresponsabil și incapabil și i-a transmis că România nu îl mai vrea. Stăm și ne întrebăm, de unde știe acest Drulă ce vrea și ce nu vrea România? A fost el mai responsabil când a condamnat din pix la izolare Județul Dâmbovița, spre exemplu? A fost mai responsabil colegul userist Ghinea, de la Fonduri Europene, care n-a fost în stare să dea o formă eligibilă PNRR, să poată beneficia și România de miliardele de euro promise?

Mai departe, când s-a convins, într-un târziu, că treaba e groasă rău de tot, președintele Iohannis i-a chemat la discuții pe Barna și Cioloș. Ce să vezi? Cioloș nu a onorat invitația, ce-i drept tardivă , preferând o întâlnire cu președintele Franței, Macron, de parcă  ar fi fost votat în Hexagon! Ciudat moment pentru a se afișa cu stăpânul, nimic de zis!!!

​​Și când toți se pregăteau să o pună de mămăligă, adică să lase moțiunea la dospit, curgând acuzațiile de blat și altă zoaie politică, s-a găsit Orban să se despoaie de tot de caracter, ajungând un fel de Dragnea II, croit să dea jos propriul guvern. Cramponându-se  de unele  decizii ale CCR , președintele liberal al Camerei Deputaților a hotărât să dea drumul moțiunii de cenzură a USR-PLUS și AUR, anunțând   că va informa Guvernul despre moțiune și va încerca să stabilească calendarul dezbaterii și votului în birourile permanente. Degeaba a invocat obligatia de a respecta Constiituția și legile țării. Până la coadă s-a dovedit doar un meschin , un Cațavencu al zilelor noastre. Liberalii din tabăra Cîțu vor să atace la CCR decizia lui Orban de a debloca moțiunea dar nu mai are importanță. S-au făcut de râs și românii au ajuns să -i disprețuiască.

În concluzie, a zis bine Cîțu că ar fi o greșeală să se ajungă la anticipate: n-ar mai pupa în veci o funcție în guvern și nici Orban nu s-ar mai aciua la Camera Deputaților!

 

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *