marți , 21 septembrie 2021

Cinematograful “Independența”- o investiție și chiar o “reparație morală” de care Târgoviștea avea nevoie

Au fost încheiate lucrările și foarte curând își va relua activitatea cu public Cinematograful “Independența”. O investiție derulată prin CNI, prin care o ruină  a fost transformată într-un obiectiv cultural de primă mână, cu multiple valențe- cinematograf, sală multifuncțională, galerie de artă. La inaugurarea programată, simbolic, pe 8 septembrie, chiar de Ziua Cetății, alături de primarul Cristian Stan au fost Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, deputații Carmen Holban și Ioan Vulpescu, viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, administratorul public Gabriel Boriga, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie- vicepreședinți ai Consiliului Județean, reprezentanți ai unor instituții publice, consilieri locali și județeni.

Cu acest prilej, primarul Cristian Stan a declarat:”Cinematograful Independența iată că a fost modernizat și este pe cale să poată găzdui nu numai spectacole de cinema ci și alte tipuri de spectacole. Este o sală multifuncțională de care Municipiul Târgoviște avea  nevoie, în contextul în care, în afră de sala Teatrului Municipal, nu mai există o sală care să poată găzdui spectacole de ținută. Sala are aproximativ 450 de locuri, este un proiect finanțat prin Compania Națională de Investiții, un proiect  de natură să transforme o ruină din central Orașului Târgoviște într-un loc  ce poate fi folosit inclusiv ca galerie de artă.”

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a felicitat administrația publică târgovișteană pentru această reușită:”Astăzi deschidem ușile unui obiectiv semnifictiv  nu numai pentru Municipiul Târgoviște dar și pentru Județul Dâmbovița. Chiar dacă acest acesta a fost finanțat prin CNI, vreau să vă felicit pentru îndârjirea cu care ați activat în ultimul an pentru a duce la bun sfârșit acest proiect important.”

Pentru început, cinematograful își va desfășura activitatea sub coordonarea Teatrului Municipal “Tony Bulandra”, directorul Constantin Ranin declarându-l “un monument. Să nu uităm că cinematograful este a șaptea artă, chiar dacă nu are muză. A apărut la sfârșitul secolului al XIX-lea și de atunci a reușit să deranjeze toate celelalte arte. Vorbea domnul primar despre o galerie de artă. Este extraordinary că se deschide o galerie de artă , pentru că în felul acesta se arată o strategie cultural déjà în Orașul Târgoviște.”

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *