marți , 21 septembrie 2021

MESAJUL ÎNALTPREASFINȚITULUI PĂRINTE ARHIEPISCOP ȘI MITROPOLIT NIFON CU PRILEJUL ȘEDINȚEI FESTIVE A CONSILIULUI LOCAL MUNICIPAL DE ZIUA MUNICIPIULUI TÂRGOVIȘTE -NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, 8 SEPTEMBRIE 2021-

Am deosebita bucurie să vă transmitun mesajde încurajare și de binecuvântare, cu prilejul ședinței festive a Consiliului Local Municipal Târgoviște, în această sfântă  și deosebită zi pentru noi toți târgoviștenii.

Sărbătoarea cea mai importantă pentru comunitatea noastră locală –Nașterea Maicii Domnului este Ziua Municipiului Târgoviște încă de pe vremea Sfântului Voievod Neagoe Basarab, de la a cărui trecere la cele veșnice comemorăm anul acestajumătate de mileniu și care reprezintă expresia intensității credinței înaintașilor noștri – cea mai de preț comoară pe care, prin secole ne-au transmis-o.

Una dintre cele mai cunoscute metropole medievale de la noi, orașul nostru, Târgoviște, veche reședință voievodală și mitropolitană,a marcat în mod decisiv și indelebil istoria noastră națională, prin intermediul unor ilustre personalități precum: Sf. Ier. Nifon, Ieromonahul Macarie, Sf. Voievod Neagoe Basarab, Vlad Țepeș, Matei Basarab, ori Mihai Viteazul, de la al cărui martiraj, se împlinesc anul acesta 420 de ani. Faptele lor nu trebuie uitate niciodată, deoarece gloria lor ne îndeamnă,ne animă și ne motivează și pe noi cei de astăzi, prin tot ceea ce facem, pentrua fi mereu la înălțimea lor.

Chiar dacă neliniști și crize de tot felul afecteazăcontemporaneitatea, cu toții trebuie să manifestăm unitate, solidaritate și disponibilitatea de a colabora în folosulnațional. De asemenea, avem datoria de a ne promova și apăra cu fermitate valorile noastre fundamentale, în pofida tentativelor unora de a neglija sau de a dilua identitatea noastră specifică,creștină, europeană și românească.

Am speranța că, atât dumneavoastră, Domnule Primar, cât și fiecare dintre doamnele șidomnii Consilieri Municipali, veți face totul pentru a fi mereu în slujba cetățenilor care v-au oferit încrederea lor și veți promova interesul public și național, cu onestitate și demnitate, neuitând vreodată de instituțiile fundamentale ale neamului românesc: Biserica, Școala și Familia.

Vă încurajez la tot ceea ce este bun, drept și frumos, felicitându-vă pentru ceea ce faceți pentru orașul nostru!

 

La mulți ani, Târgoviște!

La mulți ani, iubiții mei târgovișteni!

 

                   +NIFON,

 

       Arhiepiscop şi Mitropolit

 

QR Code

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *